Waarschuwing: Dit artikel bevat ballen. Eh, therapie ballen die is (zoals deze). Hier is een nieuwe editie van YogaDork Ed. voortzetting van de lopende studie van de grote schouder mysterie.

Door Christine Jablonski, Yoga Tune Up® Docent

Yoga docenten vaak gebruik maken van de mogelijkheid om vaartuigen "thema" klassen; beter nog, we krijgen soms te nemen van iemand anders "thema" – klasse. Een dergelijke klasse ging ik onlangs van een student werd een "agni" sequentie bedoeld om stoke onze innerlijke vuren laatste de winterzonnewende.

Het zou een mooie klasse 9 ronden van 12 pushups, met kraaien, adelaars, kraanvogels en chaturangas in tussen, behalve voor één ding: de instructeur heeft absoluut niets te bereiden op onze schouders. Natuurlijk, hebben net afgestudeerd aan Jill ‘ s YATU Niveau 1 opleiding, was ik verbaasd en onder de indruk, en niet op een goede manier. Bovendien, ik was bang voor mijn collega-studenten in de kamer, en niet te vergeten mezelf. Het beoordelen van alle winging schouderblad in de voorkant van me, ik was op zoek naar ongeveer honderd-en-iets rotator cuff letsels te wachten staan. In feite, ik ben herstellende van mijn eigen (niet-yoga-gerelateerd).

Als er één ding weten we van YATU is dat niet alle poses zijn die geschikt is voor alle mensen. En zelfs als de houdingen van toepassing zijn, zij vragen om een goede warming-up. Arm-saldi in het bijzonder moet een zorgvuldige, goed geplande en complete warming-up aan het versterken van de serratus anterior, zodat de schouder gewricht en de spieren van de rotator cuff niet de dupe van een student van het lichaamsgewicht en het risico om gewond te raken.

Ik vond het vooral belangrijk om te beginnen met mijn arm in balans warm-ups met een bovenlichaam YATU bal volgorde, want het heeft me geholpen met het identificeren van alle mijn rotator cuff spieren door te voelen. Naast de fysieke voordelen van het stimuleren van de circulatie in het gebied, de bal het werk gekregen heeft mij zeer goed op de hoogte met mijn supraspinatus, infraspinatus, teres minor en subscapularis. Ja, we zitten op voornaam basis. Niet alleen zijn mijn schouders op genezing, maar ik ben zo acuut afgestemd op wat er gebeurt in de spieren als ik in een pose die ik kan je vertellen dat die spier moet worden ingeschakeld of wat is overcompensating voor een andere spier zwakte.

Terwijl ik had nooit beschouwd als ‘warm-ups’ in het bijzonder geschikt voor kracht-gebouw en de definitie, moet ik zeggen dat de Schouder in de Vorm van series en een paar andere oefeningen zoals Plank met Serratus Yogi en Pushups hebben niet alleen gesterkt in mijn omgeving schouders spieren (serratus anterior in het bijzonder), maar ze hebben de toon van mijn bovenlichaam beter dan een bedrag van tijd in de sportschool. Niet meer de slappe triceps "parade" golf " of de arm van de balans-geïnduceerde pijn in de schouder? ZOET. En dan is er wat één van mijn klanten noemt het "puur genieten" van de Heilige Koe bij de Trog.

Hieronder is een video-clip van de Yoga Tune Up® vormen de Lange Kop van de Triceps pose, die is geweldig voor het vervaardigen van kracht en flexibiliteit in mijn schoudergewricht (terwijl ook het verzorgen van de "parade"golf"!).

Over Christine:

Naast het uitzoeken hoe mijn klanten en ik kan het gevoel nog beter (als er beter uitzien in onze jeans), nieuwsgierigheid over de menselijke biomechanica leidde me om te studeren met Helena Collins van het Leven in Synergie, Sadie Nardini van Core strenght Vinyasa Yoga, en natuurlijk, Jill Miller. Het combineren van de kennis van deze enorme docenten met mijn sterke Pilates achtergrond heeft mij tot het maken van buitengewoon effectieve programma ‘ s voor mijn klanten, die variëren van gezamenlijke vervanging patiënten nodig post-fysiotherapie helpen om de "ongedeerd" willen sterker, beter afgestemd op de organen, zodat ze kunnen ervaren het leven in volle teugen genieten. Vind haar Yoga-Tune Up® schema hier of lees meer op haar website.