door J. Bruin

Trollen yoga blogs en de reactie draden die volgen blijkt dat er een heersende sentiment van de taaie liefde. Zeker, er zijn een paar hold-outs van de jaren zestig nog steeds opknoping rond, maar het nieuwe ras van de yogi is veel te savvy voor de gek houden door alle pluisjes en lijkt meer geïnteresseerd in wat je kunt doen, dan dat wat je ook doet, het maakt je denkt of zich gedragen.

Een muzikant vriend en student vertelde me over zijn laatste tour. Hij was op een feestje nadat een show met een aantal van de andere bands die gespeeld worden op de factuur. Blijkbaar, een jongen uit een andere band was in de Yoga en hoorde dat mijn vriend was ook een beoefenaar. Het gesprek ging ongeveer als volgt:

"Hey, what’ s up?"
"Hey."
"Ik hoorde dat je je Yoga."
"Ja, dat doe ik."
"Kunt u brughouding crow?"

In en van zichzelf, twee kerels uit te hangen op een feest na een rock- ‘ n-roll show praten over Yoga is een bewijs van de Yoga van de nieuwe status in onze cultuur. Terug in de dag, ik werd steeds de enige man in de klasse en, als het ooit kwam op een feestje, mijn neiging voor Yoga is meestal een ontmoeting met weinig meer dan een lege blik. Weinig mensen, mannen of vrouwen, had geen referentiekader voor Yoga veel minder een kennis van de brughouding crow.

Wanneer ik koos ervoor om Yoga mijn leven richting, het was een uitgesproken vn-cool ding om te doen. In feite, Yoga vertegenwoordigd loslaten van de behoefte aan externe goedkeuring of erkenning in het voordeel van een groter gevoel van persoonlijk welzijn en vervulling. Ergens in de laatste vijftien jaar van mijn beslissing om te staken cool kid status heeft mislukte. Yoga is het nieuwe hip.

Yoga docenten zijn hemelbekleding Lollapalooza-zoals evenementen en verwijzen naar variaties van downdog als "rockstar vormen." Er zijn talent agentschappen voor yoga docenten, beroemdheden en reality TV-shows in de werken. Yoga is nu een onmiskenbare marketing demografische en heeft geleid tot een muti-miljard dollar industrie.

Helaas, wat is het verkopen van yoga zo cool is niet echt cool.

Ik veronderstel dat het begrijpelijk is dat de grotere schermen van de stoffelijke gevonden in de klassieke Yoga trouwen en met reclame exploits en west-workout mentaliteit. Zeker, yoga poses kan worden gebruikt om de uitdaging van mensen om meer te doen dan ze denken mogelijk. Echter, het lijden door middel van strenge, soms kwetsend, praktijk routines met het idee dat we het potentieel bereiken wat onbekend iets in een onbekende punt of bestendigen van een subtiele vorm van body dysmorphia rond de ideeën van de aanpassing en de perfectie is absoluut niet cool.

Voor mij is de sleutel tot het maken van mijn praktijk effectief was het cultiveren van een verzorgende sentiment. Wanneer ik stel het belang van een verzorgende sentiment, zelfs nu is er een stem in mijn hoofd die zegt: "Echt? Een verzorgende sentiment? Dat is het beste wat je kan doen?" Verzorging is over het algemeen niet aan gedacht, maar dat is cool, zeker ziet er niet zo netjes als een vliegende kraai vormen.

De zaak tegen het voeden altijd lijkt te krijgen toegeschreven aan discipline. Dus, de taaie liefde model. Yoga vereist discipline en sommige vinden dit wordt het beste bereikt door aanmatigend betekent. Ik kan niet ontkennen dat de bewezen efficiëntie van de sobere praktijk van het opleggen van discipline. Voor de mensen die zo geneigd, dit kan de beste route te nemen.

Echter, voor een heleboel van ons, discipline, behaald op de krachtige hand van een buiten suggestie is vaak van korte duur. Net als een zorgzame ouders misschien discipline hun kind op een andere manier dan een drill sergeant maakt een soldaat, verzorgende en discipline zijn niet wederzijds exclusief.

Mijn twee jaar oude dochter is onlangs begonnen om wat discipline. Ik kan het haar om te doen wat ik nodig haar te doen door stern en krachtig met haar, maar het vereist een grote inspanning, waarbij sommige aanzienlijke zeuren en is slechts zo goed als ik sta daar en het maken van zeker dat het zo is.

Als ik mijn gezond verstand me een beetje meer, dan kan ik vaak is het bereiken van hetzelfde doel, enkel en alleen door de instelling van de juiste voorwaarden en zorgen voor voldoende ruimte voor haar om te komen tot de beslissing om te doen wat ik haar te doen zelf. Dan, de volgende keer dat ze vaak het goede zullen doen, want zij is degene die beslist om het zo te maken.

Ongeacht hoe we ervoor kiezen om over de discipline die nodig is om goed te worden, konden de meeste van ons waarschijnlijk profiteren van een aantal verzorgende. Als verzorgende wordt beschouwd als een of andere manier een zwak, naïef of cheesy dan denk ik dat we echt in de problemen. Ik beweer dat Yoga is het beste om bij het voelt onvoorwaardelijke en verzorgend. Het voeden is wat Yoga cool.

~

J. Bruin is een yoga-leraar, schrijver en oprichter van Abhyasa Yoga Center in Brooklyn, NY. Zijn schrijven is te zien in de Yoga Therapie in de Praktijk, Yoga Therapie Vandaag en de International Journal van Yoga Therapie. Bezoek zijn website op yogijbrown.com.

~

Eerdere artikelen van J. de Bruin:

  • Maak Mij Één Met Alles
  • Yoga of Advil
  • Geweldloosheid, Hypocrisie en Veganisme
  • Mind-Body Verbinding Optioneel?