healing handsdoor lee Hall

Gewoon een poging om te schrijven over het onderwerp zijn van een trauma is ongelooflijk triggering—ten minste gedeeltelijk op een goede manier. Het goede deel van dit triggeren is dat het brengen van meer aspecten van mezelf naar voren voor genezing. Een andere goede is dat mijn angst is echt. Ik voel het. Ik weet het. Daar heb ik wel vertrouwen. Het is van mij. Ik kan ademen, focus, wonen er met mijn adem in en weet dat ik het oké. Ik kan yoga beoefenen, en de vordering voor mezelf nogmaals, mijn lichaam, geest, hart en uit de greep van terreur.

Wat kwam voor genezing toen waren herinneringen uit de kindertijd als mensen die mij liefgehad heeft geprobeerd om de controle van wat ik begreep van mijn waarheid voor mij. Deze ervaring was meer dan een keer en was zeer traumatische, en uiteindelijk was het effect van diepe zelf-twijfel en verwarring op de top van een reeds pijnlijke situatie. Ze moeten gedacht hebben dat (de mensen ik ben een verwijzing te zijn overleden en zijn niet beschikbaar om te vragen) dat sinds ik een klein kind toen ik van mijn moeder werd weggehaald uit mijn leven voor psychische ziekte die ze kunnen een beeld schetsen van die tijd, dat zou me een goed gevoel. Wat zou de schade zijn? Een klein kind kan nauwelijks weten wat er gebeurt, toch? Mis. Wat ze zei was in strijd met mijn gevoel van de situatie, en met wat ik had gehoord van andere mensen die in de buurt waren op het moment. Ik hen nodig had om mijn bondgenoten, en dus luisterde ik. Het was geen gemakkelijke tijd voor mensen die een deel van het. Liggen aan het kind en zij zullen denken dat ze normaal te groeien en te leiden een gelukkig leven, toch? Nou ja, misschien—maar niet zonder sommige ernstige genezing werk als ze iets in me.

Ik heb nu associate mijn trauma met die veilige, genezing van de ruimte die ik heb geleerd om te cultiveren in mijn yoga practice en in de gemeenschap geen enkele manier kon ik dit niet alleen! Dus toen ik begon te concentreren om te schrijven over het proces van het helen van trauma ‘ s met yoga, sommige dingen bedacht, en goed. Ik zeg dit omdat ik er sterk van overtuigd dat het bewustzijn is alles. Als ik spullen komen, ik moet er om te getuigen en het proces ondersteunen als ik kan.

De meeste van de tijd yoga werkt zachtjes, langzaam en affirmingly ter ondersteuning van het bewustzijn dat biedt een gastvrij huis voor alle herinneringen en gedachten. Er is een plek in mezelf voor alles wat in de stichting bouwen in yoga voor mijn geest, emoties, lichaam en geest. Er is voldoende ruimte voor het verwerken van mijn pijn, lijden en houd mijn verlangen, woede, jaloezie, lust.

Het is van essentieel belang voor het cultiveren van een psychologische en fysiologische verankering base in het lichaam door middel van een begrip en de praktijk die kan worden geleerd in de yoga. Ik vond mijn lichaam thuis in de studie en het onderzoek van het bekken. Deze praktijk biedt ook een veilige ruimte voor de psychologische en emotionele aspecten van genezing.

OrangeP

Hara (self-energizing aarde centre in het bekken kom) is de rots waarop wij bouwen de tempel van het lichaam. Degenen die in het midden van de borst te veel ego en degenen die zijn gecentreerd in het hoofd hebben te veel intellect. De borst en het hoofd moet rusten op en worden gestabiliseerd in het centrum van de zwaartekracht.
~Dona Holleman, ‘Centreren Omlaag’

Wie bepaalt trauma? Trauma bestaat als onzichtbare wonden binnen individuen. Elke persoon definieert wat is een trauma voor hun zelf. Een yoga-beoefenaar gaat binnen zo ruimte te creëren voor hun eigen genezing met de ondersteuning van techniek, ervaring met de praktijk, en een vertrouwde docent (en soms ook de leerkracht kan het eigen lichaam).

Wie bepaalt de genezing? Dit is ook iets wat een persoon kan weten voor hun zelf. Wanneer iemand zich voelt beter, veiliger, meer levend, en benieuwd of gemotiveerd ze kunnen voelen dat ze was genezen.

Een veel voorkomende misvatting over het helen van trauma ‘ s die schadelijk kunnen zijn is het idee dat "healing" betekent dat de effecten van een situatie worden verwijderd of weggehaald worden. Voor mij "healing" betekent dat iets dat gebruikt om mijn levendigheid of vreugdevolle viering van mijn leven is verschoven, zodat ik kan meer volledig lief te hebben, te aanvaarden en te vieren mezelf en vertrouw op mijn lopende genezingsproces.

Ik heb het overleefd moeite. Ik heb mensen pijn onbewust als een gevolg van mijn eigen pijn dat andere mensen is niet altijd te zien (en dat kan ik niet altijd zien). Ik kan gaan zitten, de praktijk, en leven met de imperfecties in mijn situatie als ik ernaar streven om meer te zien, te genezen en liefde meer mensen in mijn leven!

Dus, nee. Ik niet streven om mezelf te ontdoen van een trauma. Het is vals om dat te doen. Het zou slechts dienen te blijven van de repressie en zelf-twijfel dat de situatie met mijn goedbedoelende familieleden begonnen (en dat onze cultuur stimuleert) die ik eerder beschreven in dit stuk. Het zou hetzelfde zijn als proberen te wissen deel van mijn ervaring, of liegen om mezelf over. Ik zie grote waardigheid en waarde in een gastvrije mijn volledige zelf in mijn werk en leven.

Ik ben een rijke bron van ervaring en genezing die voortdurende, liefdevolle, zorgzame.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op Brooks Hall Root Wijsheid van Yoga en is gepubliceerd met toestemming.