Intro door de Thais G.

Voor veel mensen in onze cultuur, yoga wordt gezien als een "rage", een oefening routine, of gewoon een andere manier om te toon van de bilspieren. Maar voor degenen die in de yoga-wereld, we weten het krachtige helende invloed van de praktijk. We begrijpen de transformatie die kunnen optreden wanneer stappen we op onze matten keer op keer. Het is één van mijn missies om de wereld laten zien dat yoga is veel meer dan alleen het buigen van het lichaam. En dat is waarom ik wilde deel deze post is geschreven door een lieve ziel, die anoniem wenst te blijven. Geniet van dit ontroerend stuk en misschien zelfs na te denken over uw eigen transformationele verhaal. We hebben al bezig met een activiteit die heeft ons leven veranderd, laten we ons steeds bewust zijn van onze wortels in om ons om te groeien en te vliegen.

Yoga, eetstoornissen en Genezing

Yoga bespaart me. Het meest nuttig hulpmiddel zijn in mijn herstel was en is nog steeds mijn dagelijkse yoga-en meditatie-oefeningen.

Ik heb een laag zelfbeeld en lichaamsbeeld problemen voor zo lang als ik me kan herinneren, maar een paar jaar geleden ontwikkelde ik een eetstoornis die nam mijn leven. Ik zat vast in een uiterst destructief patroon van eetbuien en purgeren die in wezen maakte me verliezen elk gevoel van ‘zelf’ dat ik eerder had. Mijn prioriteiten zijn verschoven en was ik niet leven volgens mijn waarden. Ik hoopte dat iemand zou ruk mij uit dit gat zou ik gevallen in, maar kwam tot het besef dat ik aan het wachten was voor een fictieve held die nooit zou komen.

Ik had geprobeerd yoga toen het werd voor het eerst populair in het Westen, maar voelde zich ongemakkelijk en van zijn plaats in de één of twee klassen die ik had bijgewoond. Toen ik in de Intensieve Ambulante behandeling in de AMERIKAANSE staat Colorado in de zomer van 2010 was ik opnieuw naar yoga en meditatie en het viel me als een zeer praktisch hulpmiddel voor het managen van emoties, met name stress, op een positieve en laagdrempelige manier. De behandeling was voor mij een soort van uitgangspunt in mijn herstel, maar op dat moment had ik nog niet tot mijn eigen persoonlijke keerpunt. Na het verlaten van de behandeling, ik heb eigenlijk viel dieper in mijn stoornis. Het was bijna zes maanden na de behandeling toen ik eindelijk nam initiatief en maakte een aantal positieve veranderingen in mijn leven die mij op de weg naar herstel.

Ik had onlangs verhuisd naar new YORK en besloot dat ik zou proberen een donatie gebaseerd yogales me aanbevolen door een vriend. De klas was vol, dus ik was in staat om comfortabel te vermengen ik vestigden zich in child ‘ s pose en hoorde de leraar te vragen ons te "luisteren naar ons lichaam". Die eenvoudige instructie een belangrijke impact had in mijn herstel en deed me beseffen hoe losgekoppeld ik uit mijn lichaam. Elke keer als ik zou gaan in de eetstoornis gedrag het was alsof ik aan het kijken was iemand anders.

Als ik verder om lessen bij te wonen, de frequentie van mijn eetbuien en de zuiveringen afgenomen en ik zag een uitweg van mijn eetstoornis en terug naar mijn leven. Ik was het leren omarmen onvolmaaktheid, aanwezig te zijn, en dat ik zou volharden, alles voor dat ene moment. De lessen die ik leerde op mijn mat werden direct van toepassing op mijn leven en herstel. Ik bijna onmiddellijk merkte dat ik begon te willen zorg dragen voor mezelf liever dan mezelf pijn doen met mijn gewone en schadelijk gedrag. Ik begon te mediteren thuis als een manier voor het verwerken van stress en zou doen yoga houdingen om comfort mezelf toen ik werd overweldigd voelen. Ik begon te verlangen gezond, gezond voedsel dat zou voeden met mijn lichaam, in plaats van gedachteloos eetbuien op verwerkte junkfood. Het was een ongelooflijke transformatie van de ernstige bulimisch ik had een paar maanden eerder.

Mindfulness in de dagelijkse activiteiten, waaronder het voorbereiden van en het eten van maaltijden heeft me geholpen om niet in angst over het verleden (onveranderlijk) of de toekomst (onvoorspelbaar), maar om zich te concentreren op de schoonheid van het huidige moment. Lichamelijk, yoga heeft me geholpen te leren meer aandacht te besteden aan mijn lichaam, zodat ik kan strekken als ik gespannen, of gewoon omdat het goed voelt. Ik heb ook geleerd om te zitten met ongemakkelijke gevoelens en te werken aan acceptatie in plaats oordeel of vermijden. Leren luisteren naar mijn lichaam is een continu proces en ik ben zeker nog steeds niet volledig hersteld," maar ik gevoel wetende dat ik een manier gevonden om het omgaan met de ups en downs van het leven zonder het aan ED. Of zit ik in een 10 minuten meditatie, werken door middel van een volledige praktijk aan huis in de ochtend, of het doen van een paar poses voor het slapen gaan, yoga en meditatie zijn uitgegroeid tot een waardevol onderdeel van mijn herstel en het leven.

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op Thaisg.com, gepubliceerd hier met toestemming van de auteur.