Ten eerste, gelukkig Guru Purnima (Guru Volle Maan)! Vandaag de dag is in de Indiase traditie te erkennen en vieren uw Goeroe. Als u behoefte aan een bepaalde dag, je kan het op jezelf zien aan je leerkracht(en) van uw waardering. Jai Guru.

En zo is het ook met dankbaarheid en eerbied, dat ik op u betrekking hebben de reis door yoga training week twee: het onderwijs practicum #1, eerste mentor vergadering, en de subtiele lichaam water Chinese marteling! (Ik kan het uitleggen…)

Op woensdag hadden we onze tweede welkom cirkel "hallo, mijn naam is…" en onze eerste kans om in het bijzijn van iedereen te leren, een staande pose in een round robin voldoet aan improvisatie voldoet aan spelling bee stijl. Geen druk! Eerlijk gezegd, het was niet zo slecht, want het was de eerste ronde kregen we algemene constructieve feedback zoals spreken in duidelijke en beknopte zinnen, er zeker van te kijken om te zien of de studenten krijgen, en ADEMEN. Eerlijk genoeg. Het gerucht heeft het volgende week hebben we wat meer persoonlijke vitterig zou.

Deze week bracht ook de eerste mentor vergadering, en de DERDE welkom cirkel, hoewel slechts een gefractioneerde versie deze keer, dus ik heb een vrij goede grip op ongeveer 28% van de namen. Voor mij is de leerling/mentor deel van de opleiding in het bezit van de meeste spanning en grootste potentieel om naar de yoga nitty gritty. Ook, zoals ik ontdekte al snel, de meeste huiswerk! Maar als je bedenkt dat de dagelijkse praktijk aan huis van asana ’s en pranayama ondraaglijk klusjes dan wil je waarschijnlijk niet te laten vallen van een enkele G’ s voor yoga teacher training. Als er sprake was van ‘sweet spot’ in het centrum van dit grote 300-hr bloem zeker de mentoring zou die nectar.

Op naar het weekend van subtiele bodiliciousness. Als ik dacht dat 4 uur van rechte asana praktijk was taai, jongen was ik in voor een traktatie! Hoe zit het met 4 en 5 uur aan een stuk van het zingen, meditatie, pranayama en subtiele lichaam discussie! Dag 1 begon met de subtiliteit van een record gebroken als we een beetje bewegen in onze eigen asana praktijk aan de sound van "Om Nama Shivaya" op repeat. Dit is zingen op een lijn met "99 flessen bier op de muur" times 100, en in een griezelig culty rituele manier. Dit is wat mijn hersenen was te keuvelen over de eerste paar ronden begon vonk die jeukende is dit een soort van hersenspoeling? is Indiana Jones gaat vliegen door het venster en sla mijn hart klopt van de borst? Naast het feit dat ik bleef zingen The Prodigy song (nesten van de jaren ‘ 90 weet je wat ik het over heb), door de 3000 ste ronde (waarschijnlijk) mijn gedachten dan begon me af te vragen over de kwaliteit en de kwantiteit van deze onophoudelijke opgenomen chanters: zijn ze echt zingen over en over…en dan? Of misschien hebben ze gewoon opgenomen een paar en de sound engineer gesplitst ze samen in de kamer bewerken? Oh ze groeien rustig, zijn ze zo goed als uitgespeeld? Nee!

Tot slot door de 5000e zingen of zo begon mijn lichaam op te warmen en gerealiseerd oh, hallo! u bent het doen van yoga, en daar was ik in mijn praktijk. Op dat punt in het ritme het zou geweest AC/DC zingen "Hells Bells" uit de speakers en ik zou het niet leiden. Les geleerd. Met dat gedaan, het was op yoga nidra. woohoo! U kunt in slaap vallen, hoewel technisch je bent niet de bedoeling om onze docent zegt. Dat heb ik gedaan.

De volgende meditatie! Met de begeleiding van de opgenomen Om-ing aan de gelijkenis van de "Row Row Row Your Boat", het was trillingen stad, en tegen de tijd dat we klaar waren mijn oren werden geluid. Maar op zijn minst zouden we opende de mooie roze rozen onze leraar had gebracht met haar. (leuk weetje: blijkt rose olie heeft de hoogste frequentie van de trillingen op de planeet, of iets dergelijks). Na onze praktijk kwam discussie over wat IS meditatie? Waarom zouden we mediteren? En de leer van Patanjali. Als er een thema-nummer aan dit weekend is het zeker had De Beatles "Er is een Plek".

De rest van Dag 1 op Dag 2 was gericht op het prana, koshas, nadi ‘s, vayus, chakra’ s en kundalini. Rechts. Andere woorden voor een subtiel zijn duistere, abstracte, raadselachtige en diepgaand. Onnodig te zeggen, het was een onstuimige weekend, maar onze leraar was zo vol van fascinerende verhalen en verteerbare kennis die we allemaal bleven stevig in onze muladara chakra.

Lessen en overpeinzingen Week 2:

  • We moeten allen een meditatie. *het chanten van muziek is niet nodig*
  • Intermitterende snacken is van vitaal belang voor de geestelijke gezondheid.
  • Kundalini is een gigantische "roto-rooter".
  • Elke plek die vereist zitten voor langere tijd moeten worden uitgerust met yoga props.

We deden een kleine oefening om in contact te komen met onze Manamaya kosha ik dacht dat ik zou delen alle #yogadorks. Het is een handige "panchakarma van de geest" in de Tantrische traditie via Sally Kempton te helpen met de laag van sappige dingen zoals arrest, ego, en samskara.

Hier is wat je doet:

  • Stap 1: bedenk een situatie die geven je stress.
  • Stap 2: Schrijf deze verklaringen en vul de lege plekken op waarom: "ik ben boos___.", "ik ben verdrietig___.", "ik ben bang___.", "ik ben schuldig___"
  • Stap 3: noteer deze verklaringen en vul de ontbrekende woorden in ongeveer dezelfde situatie: "ik ben dankbaar___.", "ik ben veilig___.", "ik ben er trots op___"

Het idee is in wezen reinig uw geest van de negatieve gedachten voor het mediteren op een positieve en heldere oplossing. Nog steeds hulp nodig? Stel jezelf de vraag, "Wat ben ik onredelijk over in deze situatie? Wat zou een redelijke benadering?"

Mijn redelijke advies na dat? Vergeef jezelf en doe wat je gelukkig maakt. Ice cream sundae passende geluiden.

YD yoga school updates moeten komen vrij regelmatig op zondag, bij de omslag van elke week. Disclosure: de Training is met YogaWorks, NYC (ik word er niet voor betaald om dat te zeggen, Paula Lynch rotsen).

Dank aan iedereen die gedoneerd elk bedrag. Ik kan nog wel gebruik maken van de ondersteuning. Als u genieten van YD overweeg dan een donatie. Dank u!