certified-stampU houdt van yoga. Graag, vind het echt prachtig. Genoeg te leren, zelfs. Zo hoeft u uw yoga teacher training, 200 uur of wat dan ook, en boem! je bent een yoga-leraar! Is het niet zo simpel? Voor het zeldzame geluk en natuurlijk begaafde zielen, misschien zo, maar voor anderen, bellen jezelf een yoga leraar en zelfs het aanleren van een paar van de wekelijkse lessen, niet per se een yoga leraar te maken, of zo XO Jane bijdrage Genade Nilsson gevonden voor zichzelf na wat voeten in de aarde op en naast de mat.

Ziet u, de Genade hield van yoga, de weg het was zo ‘ bevrijdende!" en hoe daarna wordt ze "voelde alle geestelijke en shit." Maar $1250 later, Genade afgestudeerd met een 200 uur certificering of "in principe een formaliteit die zij gaf aan iedereen die het papierwerk is afgehandeld en betaald al hun tegen," en veel van de vragen. Met een overladen met het helpen van zelfbeschikkingsrecht een yoga leraar en twee klassen serendipitously overhandigd aan haar door een optimistisch nieuwe studio eigenaar, Genade stapte in haar yoga-teacherness met verve.

De 200 uur is de grand (letterlijk), maar wat gebeurde er in de komende zes maanden te volgen zou zijn haar beste opleiding nog. Aangezien het blijkt, de Genade realiseerde zich dat ze was meer verliefd op het idee van het onderwijzen van yoga dan de handeling van het doen van het.

Probleem was, ik was nog meer enthousiast over het idee van het Onderwijzen van Yoga dan ik was eigenlijk aan het doen zijn. Blijkbaar dacht ik dat als ik net noemde mezelf een Yoga Leraar, zou ik op magische wijze veranderen in een van de mystieke, superieure wezens die ik aanbad van verre tijdens mijn jaren als een echte student.

Iets probeert te zijn wat ze niet begon te wegen op haar. En haar persoonlijke pre-klasse ervaring is iets wat weten we een heleboel van jullie kan betrekking hebben op:

Ik was zeer nerveus voor elke klasse, dat is niet mijn typische houding, en gevreesde onderwijs naar het punt waar ik was opgelucht als niemand kwam opdagen voor de klas, want het betekende dat ik was uit de haak. Dit heeft voor een groot deel van innerlijke conflicten.

"Ik ben een zelf-betrokken, luie persoon die niet af kan leveren op haar beloften? Moet ik ‘goed op dit" door nu? Is mijn gebrek aan talent een indicatie van een groter persoonlijke tekortkoming?" Ik vroeg me af.

We voelen je zus!

Hoewel ik nog steeds hield het beoefenen van yoga, voelde ik als een totaal bedrieger als instructeur. Ik struikelde over mijn woorden, dingen als ik ging mee, in de war "linkse" met "rechten", en in principe hebben alle vervelende fout die een beginnende leraar maakt. Over en weer, voor zes maanden.

Eindelijk, na zes maanden, haar klassen die nooit echt is aangeslagen, Genade werd ontslagen van haar leer optreden, maar het klinkt alsof het was een gemeenschappelijke beslissing. Maar in het einde, aan de dienst van een gespeeld cliché, de reis was de beloning, omdat de Genade geprobeerd en mislukt en kwam aan de andere kant met een aantal parels van wijsheid. Op "de grote schaal van de levenslessen die" Genade geeft ons vier (onze parafraseren):

1. Wees realistisch en luister naar jezelf. Het zal bespaart u tijd en moeite.

2. Vastleggen en praktijk. Vanzelfsprekend?

3. Falen is niet het einde. Geen moeite verspild, no gain is ooit omgekeerd.

4. Blijven gaan. Laat het niet nalaten af te schrikken van het duiken in nieuwe dingen.

Met de groeiende pool van yoga-leraren die er zijn, overweldigende (en toenemende) aantal opleidingen met een gestage stroom van recente YTT gradiënten, we moeten afvragen hoeveel gaan door dit zelfde proces in het denken, en hoe velen zullen zich realiseren dat ze niet alleen geknipt voor de job. Dat is, door de manier, OK.

Onze nemen? Zes maanden is niet een ongelooflijk lange tijd voor een nieuw ding, maar als je merkt dat je vastzit in yoga, weet dat er altijd een manier om loslaat.

stuck-in-yoga-cat

Heb je meer woorden van het onderwijzen van yoga wijsheid? Gelieve te delen!

Uw eigen yoga leraar verhaal dat je wilt schrijven over? Stuur uw inzending naar [email protected].