yogacist-logoLieve Yogacist:

Ik ben net begonnen met het beoefenen van yoga op advies van een vriend. Toegegeven, ik ben meer een sportschool rat en de loopband fiend, dus ik aarzelde eerst, maar het is gegroeid op mij. Het ding is, ik neem de yoga lessen bij mijn sportschool en ze zijn eigenlijk allemaal geleerd door de personal trainers. Ik ben er van houden, maar mensen vertellen me dat het geen "echte yoga" en dat moet ik gaan uit en het vinden van een "echte" yoga studio. Maar als ik het leuk vind en ik me goed voel, waarom zou ik laten voor wat anderen te vertellen mij is het echte werk? Yoga is vrij populair nu, dus ik voel me niet zo veel als een vuile hippie (no offense) het nemen van lessen in de comfort zone van mijn sportschool. Moet ik de puristen om buzz off? Moet ik luister naar hen en probeert een yoga studio, zelfs als dat betekent dat kost me meer geld? Wat ga ik missen? Wat is "echte yoga" bedoel toch? — Met Vriendelijke Groet, Fitnessruimte, Yoga Rat

Lieve Fitnessruimte Yoga Rat –

We hebben gehoord dat dit de "echte yoga" bijenwas voor. U wilt weten wat echt is yoga? In de eerste plaats om te zoeken is in een boek. Nee echt. Zeker yogales leer je een aantal mooie bewegingen met de zweep uit op een feestje, maar weten yoga geschiedenis en afkomst geeft je perspectief op de praktijk, die vervolgens zal u toelaten om te beraadslagen en maak uw eigen keuze van wat echte yoga is. Volg? Blijf bij mij. Yoga in Amerika is BIG business en er zijn tal van yogapreneurs die er zijn om u te vertellen van hun yoga is de ultieme absoluut de beste: verlichting! genezen uw ziekte! het oplossen van al uw problemen, geld terug garantie! Er is yoga overal, fitnessruimte, yoga, yoga-franchises, video games, de Yoga ‘Don’, yoga aangeboden aan de "echte mensen" met de slogan "Geen Zingen, Geen Muesli, Geen Sanskriet" – maar betekent dat dan dat het niet echt is? Hè. Summoning onze innerlijke LeVar Burton – neem een kijkje, het is in een boek*. En gewoon een tip, iedereen marketing als "echte yoga" is precies dat te doen, marketing.

Het sanskriet woord "Yoga" letterlijk vertaalt naar iets wat dicht bij de "unie." De traditionele praktijk is een vereniging van de geest en het lichaam. Stel jezelf de vraag waarom je aan het oefenen bent. Als je echt wilt om diep te graven, trek een Gilbert en de vlucht naar India (of Scotland, denk ik) voor je eigen Eten, Bidden, Liefde reis. Als je yoga-ing voor feelgood oefening, meestal een asana-gerichte praktijk (fysieke houdingen), dan ja misschien moet u check out de vuile hippie gewrichten in uw omgeving. Er zijn zo veel verschillende soorten, spin-offs en speciale aanbiedingen deze dagen dat het uitproberen van een proeverij menu van zoveel als mogelijk is in uw voordeel. Ik hoor ze zelfs reinig de matten nu!

Wat is werkelijke yoga? Is het asana; meditatie; pranayama; vrome piousness; krakeling wedstrijden; prehabilitation; revalidatie; butt-knuffelen status symbool winst? U beslist. Immers, terwijl sommige liefde om het te dragen op hun rumps, je zou kunnen zeggen dat de "echte yoga" gebeurt aan de binnenkant.

the more you knowMeer hulp nodig? *Boeken en Internets:

  • Linda heeft een grote lijst van boeken om te beginnen met uw yoga-reis
  • yoga.about.com een goede neutrale plek om te beginnen sommige graven
  • Yoga Journal een vaste bron voor artikelen
  • en natuurlijk een van de blogs zie je in de rechter kolom onder "Wat YogaDorks Lezen" zijn vooral grote middelen

YD lezers als u nog meer toe te voegen gelieve een bijdrage leveren in de comments!

Heb je een vraag of quandry? e-mail De Yogacist op [email protected]