Te midden van de beschuldigingen, de excuses, de veronderstellingen en de onhandigheid van business as usual, Anusara yoga docenten vinden hun stem op, en velen zijn zich uit te spreken om te uiten hun teleurstelling, verdriet, en voor sommigen van deze leraren, hun ontslag. Noach Doolhof, Bernadette Birney, en anderen volgen de vroege vertrek van Christina Verkopen, Elena Brower, Darren Rhodos, Amy Ippoliti die ontslag nam een paar maanden geleden voor de seksuele wangedrag of beschuldigingen van corruptie aan het licht kwam. (Opgemerkt moet worden dat de laatste drie docenten hebben niet expliciet aangegeven vermelde gebeurtenissen in de recente beschuldigingen als redenen om te vertrekken).

We zijn dankbaar voor de eerlijkheid en de moed van deze leerkrachten en ondersteuning van hun vrijheid tot het maken van deze moeilijke keuzes voor zichzelf.

Volledige brieven onder.

Noach Doolhof, Gecertificeerd Anusara Yoga docent voor 10 jaar (ook een deel van de oorspronkelijke van het Interim-Comité gevormd vorige week), neemt ontslag via zijn website:

Lieve Geliefde Anusara Yoga Kula,

De tijd is gekomen voor mij om de overgang weg van mijn professionele banden met John Friend. In deze laatste week van het zitten op het Interim-Comité en besteden talloze uren aan een slopende proces van proberen te stellen Anusara Yoga is de toekomst, ik werd hard getroffen door het besef dat ik gewoon geen zin om een rol in deze uitdagende, maar hopelijk vruchtbare evolutie. Ik ben over het verbreden van mijn horizon, en ik ben diep opgewonden om te delen met dit nieuws.

Ik ben en zal altijd blijven altijd dankbaar voor al de leringen die ik heb ontvangen van John Vriend, en ik wou hem alleen maar liefde, en heel veel geluk met zijn persoonlijk herstel en professionele ontwikkeling. Anusara yoga is gebaseerd op een solide principes van aanpassing, en mijn diepste wens is dat deze principes zal leiden van de organisatie en de leden van de gemeenschap voor vele jaren te komen. Ik zal graag missen in het gezelschap van mijn geliefde Anusara yoga kula. Gelukkig maar, ik zal net om de hoek, proberen te leven volgens de leringen, doe mijn praktijken, leren en leven met vreugde, integriteit en verantwoording. Ik blijf een gecertificeerd Anusara Yoga leraar, ondanks het feit dat ik het overgeven van mijn rijbewijs. Verder, in een poging om te serveren, al mijn leerlingen die rekenen op het bestuderen van Anusara Yoga met mij dit jaar, en degenen die ingeschreven zijn in mijn programma ‘ s over de hele wereld, zal ik voldoen aan mijn verplichtingen naar u en bieden alle geplande Anusara programmering door tot het einde van 2012. Deze programma ‘ s en lerarenopleidingen uur telt voor iedereen voortvloeiende krediet om een licentie Anusara Geïnspireerd of Certified teacher; en ik zal bevorderen dat een van mijn leerlingen die zich inspannen om dat pad te bewandelen.

Ik ben veel minder geïnteresseerd in het tekenen van de verschillen van de yoga-methoden, en veel meer geïnteresseerd in de waarde van wat elke methode en elke leerkracht biedt. Ik ben geïnteresseerd in, en meer in de liefde dan ooit, met YOGA!

Ik zal altijd streven te houden groot bedrijf, en ben zeer enthousiast om zich meer te richten op het samenwerken en het onderwijs met mijn lieve vrienden Christina Verkopen, Darren Rhodos, Elena Brower en Amy Ippoliti. Ik houd jullie op de hoogte over deze spannende aanbiedingen, zoals we verstevigen onze plannen. De aanstaande leraar de ontwikkeling en de Groep Mentorschap programma, Good to Great, ook een School van Yoga programma, die ik zal aanbieden met Christina Verkopen, en in de programma-uren werkt ook in de richting van de Yoga Alliance 500 uur register. Tracy en ik heb gewerkt voor vele dagen en vele uren aan het proberen om te helpen de huidige situatie in de Anusara yoga. Wij laten u in de beste handen bij de leden van het Interim-Comité.

Ik ben trots op het hebben van een Anusara yoga leraar voor de afgelopen tien jaar plus. Ik ben trots op wat we allemaal hebben gemaakt. Ik ben zo trots op je. Ik zie ongelooflijke potentieel voor wat ieder van ons kan maken. Ik zie u op de mat en in uw huis online! Leef je hoogste waarheid, en keep it real.

Respect en met heel mijn hart,

Noach

Bernadette Birney, Gecertificeerd Anusara Yoga docent voor 7 jaar, ontslag via haar website:

Geliefde Vrienden en Collega ‘ s,

Gewoon donderdag schreef ik een open brief, waarin ik verzocht u niet op te geven, en niet om te stoppen. Vandaag, het is met pijn in het hart dat ik sever mijn professionele banden met John Friend. Voor mijn inspanningen ter verwezenlijking van het recht op de titel Certified Anusara Yoga Docent–ze hebben het eerlijk verdiend. Ik heb ze. Zij behoren aan mij.

In de nasleep van de ontdekking van John Vriend professionele en seksueel wangedrag, behield ik–naast mijn gevoel van liefdesverdriet en woede–hoop. Het is mijn hoop dat de Anusara gemeenschap zou kunnen stijgen als de spreekwoordelijke feniks uit de as. Het is mijn hoop dat we bewegen van dekking naar transparantie. Het is mijn hoop dat we verder gaan in de richting van een nieuwe, gezonde, voeding structuur.

Het is mijn hoop dat we zou houden John verantwoordelijk voor misbruik van ons vertrouwen wanneer hij besloot om te "genezen" zijn studenten met ‘sex therapy’. Het ontbreken van een transparant onderzoek op dit onderwerp is lastig om het extreme. Ik plaats mijn eigen onderzoek, en hebben goede reden om te geloven dat het waar is. Ik heb grote achting voor de mensen die dit bevestigd voor mij.Ze zijn nog niet klaar om in het openbaar naar voren komen.

Ik heb dankbaar voor wat ik heb geleerd van John Friend. Ik ben ook duidelijk dat de verantwoordelijkheid voor mijn eigen integriteit rust op mijn eigen schouders.

Dit betekent het einde van mijn hoop voor de hervorming. Ik heb verloren het vertrouwen in ons vermogen om in te stellen en handhaven van gezonde grenzen binnen de organisatie. Zonder ons vermogen om grenzen stellen, er kan alleen de gevel van de verandering, en geen feitelijke verandering. Na een dergelijke cursus, Anusara yoga zal terug glijden in wat ik nu herken als diep gewortelde ongezonde gewoonten. Dit bedroeft me zeer.

Ik zal blijven om te onderwijzen in de Universele Principes met passie. Ik verwacht dat dat sinds dit is John ‘ s puinhoop, en we zijn allemaal ervaren van de gevolgen van zijn verkeerde keuzes, dat Anusara doen het juiste ding door het eren van al mijn leerlingen programmering uur.

Ik zal blijven worden een aanwezigheid in de gemeenschap die ik heb mezelf voor meer dan een decennium. Mijn woeste liefde voor jou is–en blijft–een constante.

Met liefde,
Bernadette

Elizabeth Cronise McLaughlin, Anusara-Inspired docent sinds 2006, via facebook.

Sarah Faircloth, Gecertificeerd Anusara Yoga docent sinds 2003 via haar website:

Beste Vrienden,

Na een slopende week van de inspanningen te houden van onze Anusara school samen, kom ik tot een besluit. Ik kan niet meer op de ondersteuning van een leraar die acties hebben veroorzaakt onherstelbare schade aan onze geliefde gemeenschap. Het is uit de liefde die ik voor onze gemeenschap die heb ik onvermoeibaar in het bij elkaar te houden. Het is die liefde die ik laat vandaag.

Ik eren en ondersteunen van degenen die blijven met Anusara Yoga. Ik wens John Vriend het allerbeste.

Ik houd wat is echte en ware en het goede van al die jaren van leer. Ik beloof niet alleen om te koesteren dat ik heb ontvangen, maar om te delen, te leven, te staan en te ontwikkelen tot in de verste uithoeken van mijn leven. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met mijn leerlingen, collega ‘ s en docenten te maken van de schoonheid van de hoogste integriteit.

Mijn zware hart voelt een opkomende vrijheid. Mag je hopen dat je altijd steunen ons hart, verstand en ziel.

Met Liefde, Sarah

Susanna Harwood Rubin, die heeft nog niet officieel ontslag genomen, deelt haar gedachten via facebook:

Ik was gecertificeerd als een paar jaar geleden, maar sleepte mijn voeten op het al jaren. Ik ben klaar met mijn TT in 2002. John bleef zeggen, kom op, Susanna, vooruit. Ik hield van Anusara, maar werd uitgeschakeld door de felle concurrentie en stress van de mensen om mij heen klauteren over elkaar om er snel en voor elkaar. Ja, dat is heel New York, maar ik heb ook het gevoel dat er iets was onsmakelijk over en vreemd indicatie van Anusara van toon.

Ik koos, in plaats van te focussen op mijn certificering, een duik te nemen in studies met Douglas Brooks in een heel diepe manier, en dat was absoluut de juiste beslissing voor mij persoonlijk. Uiteindelijk heb ik rustig weer gecertificeerd (dank je Sue Elkind & Betsy Downing), maar terwijl ik nog steeds van mening dat Anusara yoga is veruit de meest intelligente yoga zijn er, mijn pad is met de Shakta tradities van Rajanaka Tantra.

Ik vond de Shiva-Shakti Tantra Primer zeer problematisch en verontrustend, want het is niet een echte traditie. Als het is niet echt een lijn zijn, waarom moeten we het een naam? Anusara yoga aan het doen was prima onder de algemene paraplu van de Tantra. John koos ervoor om een deel van wegen met Douglas, die hij citeert als zijn mentor in de oosterse filosofie" in mijn 1999 TT Manual(zie de intro). Hij vertelde Douglas op het moment dat hij wilde zijn minder specifiek dan Rajanaka Tantra, die werd gepresenteerd op dat moment als Anusara yoga filosofie. Hij legde uit dat hij wilde meer inclusieve, en zorg ervoor dat iedereen voelde me welkom, ongeacht hun filosofische standpunten. Dit is een vrij algemene kennis die we hebben bestudeerd, met Douglas voor de afgelopen 10 jaar. Het is heel logisch, eigenlijk.

Dus als de Shiva-Shakti Primer werd gepresenteerd, had ik dat sluipende "oh nee" gevoel. Ik ben nooit een fan geweest van iemand vertellen wat ik moet denken en wat de wereld aan te nemen. Op de top van deze, de tiende probleem is enorm problematisch voor mij, als iemand die er schrijven, die heeft een boek gepubliceerd vóór & de plannen om opnieuw, maar nog niet kunnen maken van mijn leven en van mijn yoga alleen. Ik geef al jaren met het investeren van mijn tijd, geld, leven in Anusara, maar moet geven een goed stuk van het inkomen wanneer ik op een punt van een grotere stabiliteit? Wat die van ons zijn die het schrijven en het maken van (video ‘ s, apps, etc) brengen Anusara in de vorm van aandacht, promotie, & reputatie-gebouw IS de 10%.

Dit kan het lijken alsof ik heb gezworven off-topic, maar het is om deze reden: een organisatie waarin mensen klimmen over elkaar zenuwachtig te krijgen van de juiste referenties en vervolgens niet in staat om zichzelf te onderhouden wanneer ze hen, terwijl ze vertelde wat spirituele kijk op de wereld moeten ze voldoen aan een groot probleem. John moet een pauze nemen – een professionele Savasana te hergroeperen, te genezen, en het nadenken over de organisatie achter deze prachtige yoga, dat hij heeft aangeboden om ons op. We verliezen meer excellente leraren als hij het niet doet. Anusara yoga is groter dan hem en de bezuinigingen & tranen in de stof van deze organisatie dat vereist een nieuwe structuur worden volledig gemaakt, een van de vele niveaus van checks and balances.

Ik liefhebben en bewonderen, John. Ik ben diep dankbaar voor alles wat hij mij gegeven heeft. Ik hoop dat hij hoort stemmen en duurt het heel goed advies dat ik weet dat hij heeft ontvangen van veel van de mensen die hij heeft conferencing. Alles wat we nodig hebben om naar te kijken is Nataraja te krijgen wat er gedaan moet worden. De Schepping – Onderhoud-Ontbinding-Verhulling En Openbaring. Niemand kan het overslaan van de Ontbinding podium. Dat is waar we zijn.