sadu

door J. Bruin

Ik heb de neiging te veel te provocerend, soms om een fout. Ik heb weten te temperen, maar, zoals besproken in de laatste maand, het veranderen van oude patronen vereist blijvende aandacht.

De titel van dit bericht is een perfect voorbeeld. Zie je, ik wilde echt noemen het "F*** de eenheid met het Goddelijke" maar ik beslist om mijn beter oordeel. Zich overgeeft aan mijn smaak voor oneerbiedigheid is enorm voldoen; echter, opruiende taal kunt er gemakkelijk op mensen af en de bedoeling gevoelens zijn verloren in mijn fantasie voor het roeren van de pot.

Dat heb ik gerijpt slechts zo ver is blijkt uit het feit dat ik nog niet kan weerstaan aan het vinden van een manier om in het hier toch. Tenminste, ik niet neerzetten van een v-bom terstond in de titel, asterisk-gecoat of niet.

Ik heb getraceerd mijn terugval terug naar een e-mail die ik onlangs ontving van Yoga Journal Magazine. Het onderwerp van de nieuwsbrief is de Bhakti-Yoga en de eerste paragraaf vermeld:

"Het uiteindelijke doel, net als elke andere vorm van yoga, is zelf-realisatie en de eenheid met het Goddelijke."

Ik kan accepteren dat Bhakti Yoga, zoals gedefinieerd klassiek, wellicht een ultieme doel van zelfrealisatie en de eenheid met het Goddelijke, maar om te beweren dat alle andere vormen van yoga ook abonneren op deze notie is niet alleen onjuist, maar bestendigt een beeld van yoga is dat tegengesteld is aan mijn begrip.

Ik veronderstel dat de redacteuren van Yoga Journal Magazine niet lezen als diep in hun nieuwsbrief exemplaar als ik ben, noch dat ik fout hen voor het gebruik van clichés te verkopen tijdschriften. Allemaal hetzelfde, wanneer yoga wordt gemaakt van een abstract ding, dat heeft geen invloed op het echte leven, het kinda maakt me kwaad.

Wanneer ik te maken heb met zorgverzekeraars, vastgoed markten en babysitters, praat me niet over de eenheid met het Goddelijke. Voor de mensen die leven in de wereld, is het niet nuttig om na te denken van yoga, zoals sommige gigantische onderneming die de bevoegdheid heeft om over een grand realisatie of ons omvormt in iets wat we nog niet.

Om te suggereren dat dergelijke dingen zijn om naar gestreefd om, in de huidige cultuur, over het algemeen bedraagt het zelf-misbruik meer dan de realisatie en het definiëren van een bijzondere Goddelijke inherent werpt een kleinerende schaduw over de heerlijkheid die ons alledaagse bestaan.

Een belangrijk onderscheid te worden gemaakt: de Monniken doen yoga praktijk om verschillende redenen dan moeders en vaders.

Ik heb veel van het leven dingen gebeuren op dit moment en ik weet dat ik niet de enige. Een mooi ding over het verzenden van deze intieme bits is dat mensen die dit lezen ze krijgen om iets te weten over mij persoonlijk en als ik zie hen in het midden en vragen: "hoe gaat het?" ze voelen zich vaak in licentie te geven me een eerlijk antwoord.

Wij hebben banen en appartementen en relaties dat vergt veel inspanning. Het krijgen van alles dat gaat op een goede manier wordt de yoga van een huis-houder. Ik spraak kwaad over een bedrag van dualistisch en niet-dualistische kaders voor yoga (zie De Stappen die We Nemen en Onderscheid van belang is.) In plaats daarvan, zal ik in staat mijn punt is hier duidelijk:

Het uiteindelijke doel van yoga is om goed te zijn en van het leven geniet. De ademhaling en het verplaatsen van oefeningen die we doen zijn niets meer dan een manier van het verlichten van ongemak en het stimuleren die bevorderlijk zijn perspectief. Op zijn beurt, de praktijk heeft ook de neiging te vergemakkelijken intimiteit, relaties versterken en maken het leven leuker. Dit praktische toepassing van yoga heeft altijd bestaan en moet niet verduisterd worden door de zeloten of profiteurs.

Natuurlijk, dit is slechts mijn mening. Anderen kunnen het oneens zijn.

J. Bruin is een yoga-leraar, schrijver en oprichter van Abhyasa Yoga Center in Brooklyn, NY. Zijn schrijven is te zien in de Yoga Therapie in de Praktijk, Yoga Therapie Vandaag en de International Journal van Yoga Therapie. Bezoek zijn website op yogijbrown.com.