door Cora Wen

Twee jaar geleden schreef ik het einde van het jaar nadenken over wat ik had gezien prachtig ontwikkelen in de cyber sangha. In dat stuk, ik vertelde dat "de cyber sangha heeft soms bewezen een grotere steun dan studio gemeenschappen."

En my, hoe dat is waar de afgelopen twee jaar.

Ik heb aangesloten met veel meer mensen online sindsdien uit de hele wereld en in mijn eigen achtertuin. Via de social media, ik heb mensen ontmoet die vandaag zijn de studenten in mijn gevorderde yoga docenten opleiding, hebben deelgenomen aan mijn retraites of hebben voldaan aan mij voor koffie en een praatje. De wereld is waarlijk dichter door middel van de communicatie aan ons beschikbaar. Het is ongelooflijk.

Het Verschuiven Van De Getijden
Zoals we ook hebben gezien dit jaar, maar dit explosieve groei van de online community heeft veel van ons duidelijkheid over onze rol in onze offline gemeenschappen. Sommigen van ons hebben veranderd tradities, terwijl anderen van ons hebben sterker worden in ons geslacht.

Ik veronderstel dat dit is te verwachten; het is een eb en vloed, dat zien we vaak in tradities zoals yoga, of zelfs het Boeddhisme. Hoe meer het zich uitbreidt, hoe meer mensen kunnen komen duidelijk over wat het is dat ze echt op zoek zijn.

Het Vinden Van Je Weg
Ik heb een gesprek gehad met een van mijn studenten onlangs over hoe vaak voelt niet als "genoeg" is om een groot leraar in uw lokale gemeenschap. En ik denk dat dit waar is; meer en meer mensen contact met mij elke dag om mij hen te helpen op de workshop circuit, krijgen in Yoga Journal, enz.

Ik vind dit grappig, omdat (a) ik heb niet een magische yoga toverstokje om u een van deze dingen en (b) het is zo ‘ n vreemd concept mij dat dit is waar we nu zijn in yoga. Toen ik voor het eerst begonnen met workshops, vele jaren geleden, het was een lange en trage weg. Zeker, ik had nog steeds aan drukte, en de aanbevelingen van mijn docenten het niet kwaad, maar niemand werd een daverend succes. En zeer weinig leraren gingen op de weg.

Voor degenen van ons die hadden we nog steeds onze lokale gemeenschappen sterk. Ik heb alleen gaf onderwijs openbare lessen van dit jaar; dat is hoe belangrijk die banden zijn voor mij. En ik heb nog steeds verbinding maken met mijn lokale studenten zo veel als ik in staat ben als ik in de stad.

Svadhyaya
Een van mijn thema ‘ s voor dit jaar, voor zowel mijzelf als mijn leraar in opleiding, is svhadyaya, of zelfstudie. Svhadyaya is één van de niyamas, en het moedigt ons aan om met elkaar te verbinden en ontwikkelen onszelf.

Ook dit doet me denken aan een van mijn favoriete sloka uit de Bhagavad Gita (6.5):