EatingAwarenessEetstoornissen, of officieel de diagnose, of niet, van invloed zijn op mensen van alle leeftijden, maten, vormen en geslachten – tot 24 miljoen mensen in de VS alleen al, volgens de Nationale Vereniging van Anorexia Nervosa en aanverwante Stoornissen. De statistieken zijn indrukwekkend. Onze innerlijke dialoog heeft de neiging om ontzettend veel over voedsel te vertellen, over hun lichaam en hoe we ons moeten voelen over onszelf. Maar yoga kan een krachtig hulpmiddel zijn om tegen die negatieve stemmen.

Yoga leraar en blogger Chelsea Roff weet dit uit de eerste hand, en ze is samen met het Terug Geven van Yoga Foundation te verhogen $50,000 om haar programma, Yoga voor eetstoornissen, de behandeling centra in het hele land als een gratis dienst, alsmede tot het verrichten van een evidence-based studie over de effectiviteit ervan. Ze vragen om uw steun.

Meer over Chelsea, haar worsteling met anorexia en hoe, uiteindelijk, yoga hielp haar gedijen:

Toen ik 15 jaar oud was, ik stierf bijna van een beroerte veroorzaakt door een ernstige anorexia. Ik was 58 kilo, zwaar depressief, en had gegeven op mijn leven. Twee weken voor mijn 16e verjaardag, ik was verwijderd van mijn ouders het gezag en onder de bewaring van het ziekenhuis. Ik woonde er al bijna 18 maanden.

Toen ik uit het ziekenhuis, mijn therapeut heeft me aangemoedigd om te proberen yoga. Ik was nog steeds aanzienlijk ondergewicht en bang van mensen, maar ik ging… alleen maar om te ontdekken een praktijk (en de gemeenschap) die mijn leven veranderde. Ik ging van de langstlevende tot welvarende; van woon een half leven tot het ervaren van vreugde en vrijheid die ik nooit voor mogelijk had gehouden. De afgelopen zes jaar, heb ik een programma ontwikkeld genaamd Yoga voor eetstoornissen gebaseerd op mijn ervaring. Ik bied het aan in de hoop dat anderen dat ook kunnen herstellen van hun leven aan deze ziekte.

Nu is het een drie-daagse programma en elke $5000 zal toestaan Chelsea te brengen naar een faciliteit. We hopen dat het zal uitbreiden naar een reguliere dienst of, op zijn minst, te inspireren deze behandeling centra op te nemen meer yoga in de rekening van herstel therapieën.

Het geld zal ook zorgen voor Chelsea om te bezoeken en te spreken op de lokale middelbare scholen en hogescholen over eetstoornissen en preventie. Als u bent verhuisd om een donatie te doen ga dan naar de Indiegogo campagne pagina en toon uw steun. We deden.

Hier is Chelsea ‘ s campagne video:

afbeelding via www.cornwallfoundationtrust.nhs.uk