door J. Bruin

innerchild

Vijftig jaar sinds de culturele revolutie van de hippie-generatie, het innerlijke kind is al verdwenen, maar van de self-help-lexicon. In vrijwel dezelfde manier dat de jaren zestig boodschap van vrede en liefde heeft in de leeftijd tot iets meer als de insluiting en onverschilligheid, weinig vandaag de dag houden veel voorraad in het idee dat er sprake is van een onschuldig kind, vol van verwondering, in het midden van hun wezen. Ongeacht de houding van de inherente benignity van mensen, een praktische overweging van het innerlijke kind is veel meer waard dan alleen de pointe van een slechte grap.

In tegenstelling tot wat new-age-retoriek of gemeenschappelijke perceptie kan voorstellen, het innerlijke kind is niet een sweet little baby of een geïdealiseerde bron van vrijheid van remming en pijn. In plaats van het toekennen van een vals gevoel van zuiverheid en perfectie tot het innerlijke kind, stel ik voor dat het innerlijke kind is niet verschillend van het gemiddelde van drie jaar oud. En iedereen die ooit heeft geleefd met een drie-jarige weet dat de onschuld en verwondering van een kind kan vaak manifesteren in een vreselijke en angstaanjagende manieren, manieren die kunt een persoon op de rand van gezond verstand en hen ertoe om te handelen op een manier die tegen beter weten in.

Het is gewoon zo gebeurt het dat ik ben de vader van een drie jaar oud meisje. Ik heb eens iemand horen zeggen: "terrible two’ s, f***in drie ‘s", en ik heb een soort van akkoord. Ik ben uiterst verbaasd over hoe mijn dochter kan dus effectief rammelaar mij, zelfs op zo een jonge leeftijd. Ik heb vele jaren de ontwikkeling van gelijkmoedigheid in mezelf en een grotere weerbaarheid tegen invloeden van buitenaf die kan verstoren mijn bewustzijn en gedrag; dat ze heeft zo een griezelige vermogen om te omzeilen mijn goed gebouwd firewall is opvallend. Onlangs, op een bijzonder uitdagende dag, ik wilde eigenlijk haar een klap. Ik heb het niet gedaan, maar ik werkelijk wilde en moest uittreksel aanzienlijke inspanning onderdrukken de impuls. Zoals eerder vermeld, heb ik nooit wilde slaan een andere persoon in mijn leven, veel minder, mijn geliefde dochter. Ik moet toegeven, het freaked me een beetje. Vooral omdat, toen ze zag dat ze met succes had duwde me volledig buiten mij om, glimlachte ze in verrukking, alsof ze was geslaagd in haar missie.

Als we denken van het innerlijke kind als een archetypische drie jaar oud zijn, in elk aspect, dan is de concept neemt op zeer reële gevolgen. Je innerlijke kind identificeert dingen die je moet of wilt en dan doelbewust in de weg staat van het krijgen van hen om te zien of het kan. Als u protesteren, je innerlijke kind alleen lacht en is nog verder aangewakkerd door uw ongenoegen. Wanneer u op uw meest verarmd en in wanhopige behoefte van een rust, je innerlijke kind de eerste instinct is om onverbiddelijk druk uw geduld meer in een onderling afgestemde feitelijke bereiken voor uw breekpunt. Een poging om discipline je innerlijke kind is vaak verwarrend. Wat blijkt effectief te zijn op één dag niet altijd aantonen op de andere. En ondanks hun nog niet volledig ontwikkelde cognitieve vermogens, het innerlijke kind is handig bij het zijn net slim genoeg om te vallen en nooit voor halfslachtige ploys.

Je innerlijke kind heeft ook night terrors, onverwacht ontwaken uit de slaap in vlagen van hysterie die geen liefde of aandacht kan een console, en alleen verdwijnen na veel horror en met de geleidelijke invoering van de gevestigde coping mechanismen. En zelfs wanneer deze past niet afkomstig zijn van de dood van de slaap, soortgelijke episodes kan worden geactiveerd zonder aanwijsbare oorzaak, als je innerlijke kind is geneigd tot drastische stemmingswisselingen die steevast oppervlak in de meest ongelegen momenten.

Natuurlijk, dit alles staat in schril contrast met de overige tachtig procent van de tijd wanneer je innerlijke kind is het douchen je met onvoorwaardelijke liefde. Wat een tragische ironie is dat we vaak te druk onnodig controleren onze iphones te merken. De extreme stress die je innerlijke kind kan maken van tijd tot tijd gemakkelijk eindigt verduisteren alle andere aangename ervaringen die we hebben en kleurt de geest in de richting van het lijden.

De andere dag was ik het gevoel naar beneden op mezelf als een vader. Soms krijg ik gegeten met mijn werk en ben niet aanwezig zijn met mijn dochter. Ze is goed op de hoogte wanneer dit gebeurt en is niet verlegen over het communiceren van haar afkeuring. Nadat ik had genegeerd haar voor enige tijd, ze is echt boos. Toen ik eindelijk keek naar beneden en zag de teleurstelling op haar gezicht, mijn hart gevallen. Ik begon ongecontroleerd huilen en zei: "het spijt me, lieverd. Ik ben niet een heel goede vader vandaag ben ik?" Ze gooide haar armen om me heen en zei: "Het is OK. Je bent een goede papa, ik hou van je. Zet de computer uit en kom met mij spelen."

Het is moeilijk te begrijpen hoe mijn dochter kan zijn, alles in een keer zowel een demon verzonden te ontsporen mij en een engel, die redt mij van mezelf. Of hoe, als volwassenen, dit is dezelfde paradox speelt zich af in elk van ons. Als we in de tijd van het jaar waar de resoluties over het algemeen gaan om te sterven, misschien hebben we de moed om lijnen te tekenen waar ze moeten worden opgesteld, de moed om toe te geven wanneer we het hebben getrokken lijnen per ongeluk, en het vertrouwen dat een ware bedoeling en de beste inspanningen zal blijken genoeg om ons te dragen door zonder spijt.

J. Bruin is een yoga-leraar, schrijver en oprichter van Abhyasa Yoga Center in Brooklyn, NY. Zijn schrijven is te zien in de Yoga Therapie in de Praktijk, Yoga Therapie Vandaag en de International Journal van Yoga Therapie. Bezoek zijn website op yogijbrown.com