door J. Bruin

Ik heb alleen maar in een gevecht. Het was in de derde klas. Ik herinner me niet meer wat de aanleiding was, maar het eindigde in een oorlog van woorden tussen mij en een andere jongen op het basketbalveld. Ik herinner me de beslissing om hem te raken, maar toen ik ging toeslaan mijn arm ging slap. Het was alsof mijn lichaam stond mijn gedachten richtlijn en ik was niet in staat van te proberen om hem te schaden. De andere jongen niet heb hetzelfde probleem en ik werd al snel vastgezet en tollen om vrij te zijn. De enige zwarte meisje in onze klas, La Tisha, kwam mij te hulp en duwde hem van me af voordat hij nog geen stempels. We vrienden waren en niemand in de war met La Tisha.

Ik kan traceren mijn neiging voor yoga terug naar die dag. Heb ik iets belangrijks geleerd over mezelf. Ik ben niet van nature geneigd zijn tot geweld. Zelfs als een jongen, ik begreep dat dit niet waar was van iedereen. Als een volwassene, is het logisch dat ik omarm een levensfilosofie die zet een premie op geweldloosheid. De eerste yama van Patanjali ’s Yoga Sutra’ s is ahimsa, vaak vertaald als ‘ niet-schaden." Het uitlijnen van mezelf met Yoga draaide iets dat ik altijd had gezien als een zwakte een kracht.

Maar toch, ergens langs de weg, een onbewuste uitvlucht ontwikkeld. Terwijl ik was niet in staat het opzettelijk doen van anderen verkeerd, ik bleek geen probleem doet aanzienlijke onbedoeld kwaad voor mijzelf. In alle eerlijkheid, ik was onder de indruk dat ik aan het werk was in de richting van verlichting en het niet begrijpen van de volledige mate waarin ik was mishandelen van mezelf.

Ik herinner me een keer, toen ik les van één van mijn merk power vinyasa lessen. Ik was het geblaf van mijn goed voorbereid volgorde en in plaats van mijn gebruikelijke aandacht voor iedereen de uitlijning, ik was te merken op de gezichtsuitdrukkingen van de mensen in mijn klas. Ze zag er ellendig uit. Ze waren gevuld met strijd en spanning, gewoon doen hun best door te komen en niet genieten van zichzelf veel in het proces. Er was een duidelijk gebrek aan vreugde.

Daarna een aantal studenten kwam om me te bedanken en me vertellen hoe groot de klas was. Het maakte me ongemakkelijk voelen. Huis lopen, bleef ik denken: "Wat ben ik aan het doen?"

Feit is, ik was bedreven in de praktijk heb ik aan het onderwijzen was, maar het was niet echt helpen en voel me goed. Ik had veel last van chronische pijn die ik zelden toegelaten, zelfs voor mezelf. Ik was ervan overtuigd dat het betekende "openen." Kort daarna, ik blies mijn knie uit te doen Baddha Konasana met een riem en een assist. Voor al mijn ijverige studie en vaardigheden, super yogi kon niet lopen.

Rond die zelfde tijd, een vriend van mij woonde een grote yoga-evenement in new YORK met een eerbiedwaardige leraar, die beschouwd wordt als een levend ‘master’. Zij was één van een zeer klein percentage van de 600 deelnemers aan de guru helpen haar in een van haar poses, alleen maar om haar hamstring connector schoot op zijn krachtige hand. Ik herinner me het zien van haar enkele dagen later was ze nog steeds veel pijn.

Ervaringen zoals deze hebben vaak liet me het gevoel vreselijk ontgoocheld met de yoga gemeenschap. Het probleem van een te krachtige helpt terzijde, hoe kan yoga-leraren die aanhangen ahimsa niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade die onder hun auspiciën? Toe te voegen belediging aan verwonding, voorkomende in de hip yoga kringen vandaag de dag is cite ahimsa als een zaak voor veganisme. Kortom, Patanjali zegt dat als je wilt om een echte yogi dan kun je geen dierlijke producten eet.

Ik heb vegetarisch voor twintig jaar. Ik was veganistisch voor drie van hen, maar het liet me een beetje bloedarmoede. De invoering van de eieren en de kaas in mijn dieet voelde ik me beter. Ik blijf het handhaven van een lacto-ovo vegetarisch dieet, want dat is wat voelt goed voor mij, niet omdat ik denk dat het eten van vlees is fout. Ik wil proberen om biologisch eten, maar ik weet niet precies waar alle eieren en kaas, ik eet vandaan komt, noch ken ik de behandeling van de dieren die mij deze voeding.

Terwijl het zou mooi zijn als deze waren anders en de moderne productie van voedingsmiddelen niet zo gedicteerd door de winsten van de bedrijven, ik vind het nog steeds stammen gezond verstand om te suggereren dat mijn eetgewoontes vormen van geweld. Vooral, wanneer de bewering is afkomstig van de leraren die het niet nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor de verwondingen die gemakkelijk gebeuren in hun klassen.

Een andere manier ahimsa vertaald kan worden is "liefdevolle vriendelijkheid en mededogen." Er is een groot verschil tussen gewoon geweldloze en eigenlijk aardig. Ik denk, als je kunt leren om jezelf te laten zien en anderen, vriendelijkheid, die zeker beschikt niet over te werken en schade toebrengen aan uw lichaam in de praktijk, en je geniet van het eten van vlees, je bent nog steeds goed met de yoga machten die er zijn.

J. Bruin is een yoga-leraar, schrijver en oprichter van Abhyasa Yoga Center in Brooklyn, NY. Zijn schrijven is te zien in de Yoga Therapie in de Praktijk, Yoga Therapie Vandaag en de International Journal van Yoga Therapie. Hij houdt van golf, cspan en licht gebogen knieën in zijn down-hond. Bezoek zijn website op yogijbrown.com