We hebben gezien hoe yoga kan een positieve invloed hebben op mensen van alle soorten. En van al de lessen die we leren van yoga, misschien is dat een van de belangrijkste. Dat kunnen we veranderen, we kunnen verschillend zijn, maar onze praktijk is er altijd. Aan Tamara Levitt. Ze is al op haar eigen yoga reis en is nu op een missie om het bewustzijn te brengen aan de kleintjes via een kinderboek ze noemt Geluk Komt niet van Headstands.

Geluk Komt niet van Headstands is een modern verhaal over de zoektocht naar geluk, en één meisje en de ontdekking dat zelfs in het gezicht van gebreke, vrede gevonden kan worden.

Tamara is momenteel het inzamelen van geld voor de financiering van het project. Lees haar verhaal hieronder en check out haar kickstarter campagne loopt tot 15 oktober hier.

Wat te Doen Als Je niet Kunt Krijgen Het Recht (het Leven, de Liefde Of Dat Verdomde Yoga Pose)
Door Tamara Levitt

Als een "herstel" perfectionist, falen is altijd moeilijk geweest voor mij. Een sollicitatiegesprek, een relatie of het krijgen in die skinny jeans, ik heb vaak moeite met het krijgen van een "goed" met wat ik niet kan krijgen.

Ik begon met het doen van yoga 20 jaar geleden. Ik viel in liefde met het onmiddellijk. Na mijn tienerjaren duurzame Jane Fonda doet hardcore training en aerobics dat verpest mijn knieën, Yoga was een weldaad voor mijn lichaam.

In die tijd was er alleen de ene vorm van yoga studio in de stad; dat kleine magazijnruimte was mijn toevluchtsoord. Naast de liefde voor de dans en meditatie van Ashtanga de praktijk, er was iets anders dat ik vond: ik was er goed in. Ik was in de voorste rij, die zou kunnen bereiken iedere vormen met gemak.

Dan, het leven is gebeurd. Ik had het erg druk en had geen tijd om naar de klas, dus ik deed mijn asana praktijk aan huis. En tegen de tijd dat ik weer naar de studio klassen (op welk moment ze had geopend op zowat elke hoek) ik had verworven verwondingen die een invloed hadden op mijn praktijk en was veel minder flexibel. Oh, de vreugde van het ouder worden.

Plotseling was ik niet van de één op de voorkant en in het midden. Ik was dichter bij de rug en soort van de aan de kant. En om de boot, iedereen in de klas leek te kunnen doen die verdomde Sirsha-asana (brughouding) vormen, behalve voor mij. Oorzaak Yoga is een wedstrijd, don’tchya weten?

Voor mij, Headstands hebben altijd moeilijk geweest. Ik heb geprobeerd en geprobeerd, weer zonder resultaat. Mijn pogingen resulteerde vaak in de nek en pijn in de rug. Voor een tijd, ik vond de pijn een secundair probleem, met het idee dat als ik het gewoon kan krijgen, dan is de pijn zou ophouden. Ik volhardde in mijn pogingen om een meester van de brughouding. Twee of drie keer, mijn verwondingen mij uit de klas voor weken.

Ik was een slechte yogi, of zo dacht ik. Ik kon het niet "rechts." Voor mij, met een mislukking betekende dat ik een mislukking was.

Dan op een dag, mijn gevoelens over headstands en mijn benadering van Yoga aanzienlijk veranderd.

Misschien lag het aan het feit dat ik ziek was en moe van het letsel, of misschien had ik eindelijk verstandig genoeg om echt te horen, mijn leraar toen hij een vraag in de klas. Hij stelde voor om altijd vanuit de vraag "waarom" we voelen een noodzaak om een houding. Als we konden deze vraag niet beantwoorden we niet zouden moeten doen en de pose.

En dus stopte ik met proberen te bereiken Sirsha-asana omdat mijn antwoord was niet goed genoeg: om het goed te krijgen. Ik weet dat er ongelooflijk voordelen van deze vormen, maar het is belangrijker om te eren van mijn beperkingen dan om dit te bereiken asana voor de voordelen. Dit heb ik toen ik begon om aan yoga te doen functioneren.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat een groot deel van de Yoga-beoefening ‘oefenen’ hoe te leven uit de mat.

Yoga gaat over zelf-acceptatie. Yoga is over zelfcompassie. Yoga gaat over het loslaten van vergelijkingen en het leren dat onze verworvenheden niet dicteren onze eigenwaarde. Het gaat over het proces is even belangrijk als het doel. Yoga is het waarderen van wat u allemaal kunt doen en eerbied voor al dat u het niet kan.

Dat is yoga. Het is op geen enkele wijze over het bereiken van een pose. Inclusief een brughouding.

Pre-order een kopie van Tamara ‘ s boek Geluk Komt niet van Headstands en bekijk haar Kickstarter campagne loopt tot 15 oktober, klik hier!

Tamara Levitt een schrijver, kunstenaar, leraar en oprichter van Beginnen Binnen Producties. Op haar bedrijf Beginnen Binnen, ze creëert en produceert multimedia entertainment content gericht op het kweken van bewustwording, emotionele intelligentie en sociale ontwikkeling.

Sluit met Tamara op Twitter op @beginwithin, haar persoonlijke Facebook account en haar Begint In FB Groep