Douglas Brooks bij sommigen bekend als de ‘Godfather van de Anusara’ nam facebook een open brief aan de nieuwe CEO Michal Lichtman, en zijn "common sense oplossing", die in het kort, is voor Anusara, Inc. niet te reorganiseren, maar om volledig te ontbinden en sterven (om te leven).

Hij maakt duidelijk dat hij nog steeds in een ondersteunende positie: "ik hoop dat iedereen die betrokken is bij deze gebeurtenissen weet dat bedoel ik dan, en betekenen nu, om mijn oude vriend John en te menen op manieren die de studenten van Anusara Yoga."

Maar gaat verklaren zijn ongeloof in het gebrek aan transparantie:

Van John ‘ s elke openbare verklaring, ik heb mezelf dan goedgelovigheid met de afwezigheid van openbaarmaking, door de ongevoeligheid in de richting van de echte slachtoffers van deze crisis (ik.e, de leden van de gemeenschap), en, eerlijk gezegd, wat ik alleen maar kan beschrijven als een oneerlijk gebrek aan openheid op John ‘ s deel. Ik kan geen twijfel John ‘ s oprechtheid, die ik te meer verontrustend zijn voor de feiten die we al bezitten.

En hoe niet alleen de Anusara gemeenschap heeft geleden, maar hoe yoga heeft geleden als geheel, en hoe dit zal doorgaan opdat Anusara, Inc. ophouden te bestaan en John Vriend neemt de rol aan van een minder openbaar "revolutionair."

John ‘ s acties en uitspraken verder opzetten van een patroon van gedrag dat een senior docent wordt beschreven als het hebben gemaakt "onherstelbare schade" aan de reputatie van de gemeenschap. Ik denk dat dit een feit buiten redelijke geschil. Maar de gebeurtenissen in de pers geven een beeld van de situatie, het gesprek over yoga, de voordelen, de geschiedenis van het onderwijs en de docenten, en de studie van de Indiase spiritualiteit, vooral Tantra, heeft te lijden onder een sterke terugval te wijten aan John ‘ s acties. De Anusara gemeenschap en de yoga gemeenschap lijdt dat de afbraak door de vereniging, de begroting, en de perceptie van het publiek.

Lees de volledige brief hieronder:

Een Open Brief aan Michal Lichtman, CEO, Anusara, Inc.
en de hele Gemeenschap Anusara

Gezond Verstand: Gedachten over de Huidige Stand van Zaken

Ik vind mezelf gedwongen om te schrijven, te uiten aan Michal Lichtman een echt gevoel van waardering voor haar inspanningen, haar verlangen om genezing te brengen en de waarde van de velen die zijn gekwetst door John Friend acties en de gevolgen op de lange termijn deze maatregelen zullen hebben op de yoga gemeenschap. Michal middelen om een stem van genezing en genadig inclusie en ik verwar die stem. Ik bleef de voorbije weken een openbare stem dat heeft de bedoeling om het discours in redelijke afspraken eerder dan wettiging of vertegenwoordigers van een bepaald standpunt. Vandaag vind ik mezelf gebracht in het openbare gesprek op een manier waarbij mij om te antwoorden.

Met aangehaald rijkelijk in Michal, de brief als ze schetst de plannen voor een reorganisatie van Anusara, Inc., Ik voel me gedwongen om te onthullen mijn eigen inzichten van de situatie en het te onderscheiden van haar oprechte bedoelingen van wat ik heb begrepen te worden een strategie en een plan van Anusara, Inc, zal dat zeker alleen maar verder verdeel de gemeenschap en verergeren van een situatie die zich zal blijven bewijzen meer problematisch voor alle. Ik bied, zoals Thomas Paine te zetten, "niets meer dan simpele feiten, duidelijke argumenten en gezond verstand." Maar laat ik niet oneerlijk. Paine, een revolutie. Ik beveel niets minder dan dat.

Zeker, ik begrijp dat Michal, de inspanningen van de gemeenschap bijeen te brengen en te komen tot een plaats waar degenen die toegewijd leven in tijd, inspanning, middelen en liefde voor de yoga onderwezen in Anusara voel het gevoel van echte waarde voor hun prestaties. Alle betrokkenen voor deze jaren zijn dankbaar John Vriend hebben ons gebracht tot gewaardeerde relaties en gesprekken over yoga.

Iedereen ingewijd in de gesprekken van de toen-het Interim-Comité, waar ik nog partij voor de Miami evenement zullen weten, dat ik verwoord mijn mening over de situatie op het moment en voor de evolutie van Anusara met een zekere felheid. Alles wat ik kan toevoegen aan die herinnering is dat ik in staat zou bieden geen advies om echte vrienden dat is, zonder passie, de ernst en de strengheid van het argument. Deze neem ik om demonstraties van hoe diep one cares. Ik hoop dat iedereen die betrokken is bij deze gebeurtenissen weet dat bedoel ik dan, en betekenen nu, om mijn oude vriend John en te menen op manieren die de studenten van Anusara Yoga. Ben ik niet verwacht deze adviezen worden gevolgd; ik heb respect voor meningsverschillen en ik heb nooit mijn eigen studenten (veel minder mijn vrienden) voor "uitlijnen" met uitzicht, alleen de meest eerlijke kritiek.

Met betrekking tot de gebeurtenissen sinds februari 3e en in de Miami situatie, het lijkt me duidelijk dat geen van mijn advies of informatie was veel opgevolgd door John of degenen die overeengekomen zijn keuzes. Ik bedoel duidelijk te maken dat hier sommigen zouden het niet eens met John keuzes (mezelf inbegrepen) terwijl anderen geloofden deze beslissingen waren zijn om te maken en zo zou blijven staan met hem, ongeacht of ze het eens waren met zijn feitelijke beslissingen. Van John ‘ s elke openbare verklaring, ik heb mezelf dan goedgelovigheid met de afwezigheid van openbaarmaking, door de ongevoeligheid in de richting van de echte slachtoffers van deze crisis (ik.e, de leden van de gemeenschap), en, eerlijk gezegd, wat ik alleen maar kan beschrijven als een oneerlijk gebrek aan openheid op John ‘ s deel. Ik kan geen twijfel John ‘ s oprechtheid, die ik te meer verontrustend zijn voor de feiten die we al bezitten.

John ‘ s acties en uitspraken verder opzetten van een patroon van gedrag dat een senior docent wordt beschreven als het hebben gemaakt "onherstelbare schade" aan de reputatie van de gemeenschap. Ik denk dat dit een feit buiten redelijke geschil. Maar de gebeurtenissen in de pers geven een beeld van de situatie, het gesprek over yoga, de voordelen, de geschiedenis van het onderwijs en de docenten, en de studie van de Indiase spiritualiteit, vooral Tantra, heeft te lijden onder een sterke terugval te wijten aan John ‘ s acties. De Anusara gemeenschap en de yoga gemeenschap lijdt dat de afbraak door de vereniging, de begroting, en de perceptie van het publiek.

Laat ons niet onszelf voor de gek, de diepe gevoelens van verraad en breuk zijn vergezeld gaan van een bewijs montage elke dag naar een verdere onderbouwing van het geval dat John ‘ s acties worden voortgezet om de zaak nog veel erger, vooral als het zijn wil is om te genezen breuken, in het aanvaarden van de realiteit van zijn acties, en begrijpen dat de Anusara gemeenschap kan niet langer bestaan met enige vorm van zijn leiderschap in welke hoedanigheid ook, of een vereniging. Niet alleen zie ik de huidige inspanningen op genezing en verzoening van Anusara, Inc., als te vroeg geboren, ik denk dat het voor alle goede intenties van de betrokkenen, die deze plannen en strategieën zal versterken "onherstelbare schade" aan Anusara, de gemeenschap, en om de oorzaak van het leren en het beoefenen van yoga.

Zo lang er Anusara, Inc., zelfs één georganiseerd door de leerkrachten of opgericht als een non-profit (de business van wat ik begrijp is complex en zou inhouden dat de enorme middelen van de gemeenschap wordt gedaan), zal er een directe associatie met John Friend. Noem dit een verkeerde waarneming of zelfs een verkeerd begrip van de "nieuwe" Anusara, een dergelijke reorganisatie zal verder breuk gemeenschap, verharden gevoelens, en het maken van de materiële indruk dat John ‘ s acties en keuzes worden ondersteund en vertegenwoordigd zijn. In mijn mening, een re-formulering van Anusara als een leraar in de co-operative, een non-profit organisatie, enz., kan alleen maar leiden tot ongewenste gevolgen.

Als ik kan me zo vet als een ander persoon met een mening: Er is, zoals ik het zie, een op gezond verstand gebaseerde oplossing die zal leiden tot een situatie die voor de gehele Anusara gemeenschap om uiteindelijk te komen tot genezing, en misschien ook voor John. Ik zal dit als een reeks van stappen en een reden voor elkaar.

• Aankondigen dat Anusara, Inc., in elke mogelijke configuratie zal ophouden te bestaan tegen het einde van 2012.

Dit zal altijd voorkomen dat eventuele factie van "ons" en "hen"; het verlichten van twijfel en impliciete druk op "deelnemen", en het zal doen gelden op de integriteit van alle personen, met inbegrip van hen die partij zijn geweest bij de reorganisatie van de inspanningen. Iedereen is gelijk, eindelijk. Iedereen zal worden opgenomen voor een goede intenties en acties die dienen als de oorzaak van "het verenigen is."

Het alternatief van een "weer" een "nieuwe" Anusara, zoals thans voorgesteld, niet kan bereiken, zo veel als het eenvoudig te brengen Anusara, Inc. een natuurlijke conclusie, een einde.

• Laat alle gecertificeerde docenten om hun 2012 programma ‘ s met de bedoeling de goedkeuring van Anusara, Inc. als een mechanisme voor de oprichting van hun eigen relaties met de accreditatie, die niet langer vertrouwt op welke manier op Anusara, Inc.

Leraren organiseren organisch goed gesmeed relaties met elkaar (dit is al gebeurt, natuurlijk); ze vinden hun weg zonder Anusara, Inc., want ze zijn al goed geleerd en brachten hun geschenken te dragen in de studie van de yoga. De docenten hebben de ervaring en de communautaire middelen om zichzelf te representeren als ‘Anusara" methode beoefenaars. Hun geloofwaardigheid zal tot hen behoren, niet aan de organisatie. Kortom, gewoon toestaan dat de docenten om les te geven. Als er financiële problemen voor de administratie van in afwachting van goedkeuring of uren van het krediet dan manieren vinden om niet te plaatsen dat de belasting van de leerkrachten.

• Vraag John Vriend te behouden van de handelsmerken en eigenschappen van Anusara, Inc., zodat niemand anders het kan hervormen of te reorganiseren in een formele manier. Als John leidt de revolutie te geven Anusara aan de gemeenschap dan misschien ziet iedereen de wijsheid in inzicht dat Anusara behoort tot de gemeenschap. Een essentieel onderdeel hierbij is dat John vergunningen iemand te leren van de methode na 2012 zonder politie of een vordering op de concepten en praktijken.

De "normen" van Anusara moet biologisch worden geformuleerd zonder een enkele organisatie die de methode. Waarom? Want dan "Anusara" kan een langdurige, community-gebaseerd erfenis die volledig losstaan van de percepties van het verleden en erkent dat onherstelbare schade kan niet ongedaan worden gemaakt. We willen vergeven, maar niet op een manier als we worden eraan herinnerd te vergeten. We kunnen genezen wanneer het tijd is, maar niet voordat we herkennen de werkelijke effecten van de schade. Maak je geen zorgen over Anusara het verliezen van de methode of de normen: deze zal doorgaan op een nieuwe manier geleid door een al formidabele corps van getalenteerde personen.

• Deze definitieve ontbinding van Anusara, Inc., wordt de beste van het verleden en het creëren van de mogelijkheid voor een toekomst die inclusief is en eerlijk. Er worden talloze Anusara yoga lessen en de mensen zullen zelf bepalen hoe een bepaalde leerkracht: de bewijslast behoort tot de leerkracht, waar het voor dient. Anusara, Inc. in welke vorm kan brengen geen geloofwaardigheid.

Waarom? Omdat er geen mogelijke configuratie van Anusara, Inc. dat kan in een praktische, eerlijk, of realistische manier onderscheiden zich van zijn leidinggevende of zijn rol als grondlegger van de docent. Kunt u niet ongedaan maken van de realiteit van de geschiedenis, maar je kunt vooruit, zonder het creëren van toekomstige lasten, percepties, en breuken.

• John in de tijd kan terug zijn rol onder zijn collega ‘ s disavowing de relatie met Anusara als het blijft bij hem in de werken van oud-studenten. Hij zal de revolutionair die de Anusara methode en hij zal de geschiedenis ingaan als degene die gaf het aan zijn gemeenschap en vervolgens weer bij de grotere yoga gemeenschap als een begenadigd docent. Voor John om verder te gaan in een rol van leiderschap, impliciete, verborgen, of eigenlijk is om te verzenden, Anusara om de status van de andere gevallen yoga cult. Dat zou een echte schande, onnodig maar, naar mijn mening, een zekerheid, tenzij hij leidt een revolutie die alles verandert thans voorgestelde "re-organiseren."

Ik ben niet ingewijd in alle recente gesprekken over de re-organisatie en wat kan suggereren dat ik hier bedoel te oefenen een ongepaste invloed op mensen binnen de gemeenschap. Mijn excuses als ik de uitlaat van uw goede wil, maar ik kan niet geloven dat mijn invloed opweegt tegen het gezond verstand van de mensen die de intelligentie, natuur, en de innerlijke hulpbronnen om hun eigen gedachten. Verder, ik kan niet voor het leven van me denken aan een manier waarop ik het voordeel van het maken van het openbaar mijn mening, vooral omdat ze lijken dus in tegenspraak met de strategieën en plannen aangekondigd door Anusara ‘ s nieuwe CEO. Ik heb helemaal niet, bijvoorbeeld, gericht mensen met een financieel belang in Anusara, Inc., en bieden geen business mening over licentieovereenkomsten, beleggings -, of andere aanverwante zaken. Die problemen laat ik aan anderen met meer kennis van zaken.

Zoals ik in het begin al zei, zonder enige persoonlijke verbinding met Michal Lichtman, ik heb het gevoel als anderen hebben dat zij te bieden heeft haar uiterste best te doen. Sinds ze lijkt te hebben beschouwd als zo veel van mijn input van de eerdere inspanningen (ik bedoel, haar liberale citaat van mijn schriftelijke inspanningen), dan is het misschien zal ze gezien wat ik heb aangeboden ook hier als mijn eerlijke, goede trouw in het werk te worden van een feitelijke aanwezigheid in de yoga gemeenschap. Mensen die niet van mijn ideeën, van streek zijn misschien door deze voorstellen: aan hen zeg ik: dank u voor het feit dat dit beschouwd als een aanbod dat is een inspanning van het hart van het uiten van goede bedoelingen. Ik hoop dat ik u zal zien dat het zo dat: een uitnodiging om na te denken over de situatie op een manier die niet op te lossen elk probleem, maar komt tot de kern van de zaak.

Van jou,
Douglas Brooks