yogamommaerica

door Erica Rodefer Winters

Het is moeilijk te geloven dat deze tijd vorig jaar, mijn kleine meisje was maar twee weken oud. Ik was in het midden van een van die vermoeiende nachtelijke voedingen wanneer we beide in slaap viel op de bank, mijn lieve pasgeboren nestelde zich op mijn borst–een big no-no volgens de boeken en websites die het doen van nieuwe moeders als ik vraag hun intuïtie en zorgen te maken over elk klein ding.

Ik moet het hebben van zijn dromen, want om 4 uur, iets schrok me. Ik werd wakker gedesoriënteerd en ik voelde iets rolt van me af. Op dat moment vergat ik dat ik had een klein persoon slapen op mij, en het was mijn reflexen alleen die ervoor zorgde dat ik pak mijn kleine bundel, voordat haar kleine lichaam stoot de houten vloer beneden.

Ik schudde me wakker, plotseling bewust van wat er net was gebeurd. Ik was er zeker van dat het een val is, terwijl slechts een voet of zo, zou mijn kostbare kleine hersenen beschadigd voor eeuwig en het zou mijn schuld. Op mijn eerste moederdag, slechts een paar uur in, ik had bijna gebroken mijn nieuwe baby. Geweldige baan, Moeder. Ik huilde zo rustig als ik kon, dus ik zou het niet haar wakker te worden. Dat klopt. Zo raakte in paniek en overstuur als ik was over het hele voorval, mijn baby sliep gewoon door.

Iedereen vertelt zwangere vrouwen die het beoefenen van yoga helpen hun lichaam voor te bereiden op arbeid, schlepping carseats (waarom zijn ze zo zwaar?) en houdt baby ‘ s voor uren op eind. Het is allemaal waar. Maar net zo goed als het was om het te bereiden op mijn lichaam, wat yoga heeft me echt geholpen om te doen in dit afgelopen jaar was het leren omgaan met de vele momenten van paniek toen ik voelde me alsof ik had GEEN IDEE wat ik aan het doen was, dat is vrijwel de hele tijd.

Al die keren dat mijn spieren waren te schreeuwen tegen me, om bail out van Warrior 2 is de praktijk voor de momenten dat ik niet wist of ik zou in staat zijn om het te maken door nog een slapeloze nacht. (Ik maak altijd via Warrior 2–ik heb deze!) Toen ik voelde dat iemand moet hebben echt messed up een hulpeloze baby in mijn zorg, ik herinnerde me dat ik op een moment had geen idee hoe te verzorgen van mezelf–maar ik heb ook geleerd hoe om aandacht te besteden aan mijn lichaam signalen en mijn geest tot rust. Uiteindelijk, ik zou leren hoe je kalm een huilende baby.

Yoga heeft me geleerd dat er is geen schaamte in rust als je uitgeput (Child ‘ s pose heeft een geheel nieuwe betekenis nadat ik werd moeder). Het heeft me geleerd om te vergeven mezelf en get back-up als ik val (of, in dit geval, toen mijn baby valt). In paniek helpt niet als je een ongemakkelijk gevoel in Pigeon vormen, en zeker niet helpen wanneer de mensen geven je het stinken oog als ze wachten op de parkeerplaats, want het duurt EEUWIG om te onhandig zet je baby, kinderwagen en al de rest van de versnelling weer in de auto na een korte wandeling in het park.

Toen ik onder de indruk ben van alle moeders die er zijn, dat maakt het allemaal zo moeiteloos, ik mezelf eraan herinneren dat ze ooit waren beginners, ook, en dat het vergelijken van hun reis naar de mijne is zo dom en nutteloos is als het vergelijken van onze backbends.

Erica Rodefer de winter is een schrijver, yoga docent, en de moeder wonen in Charleston, SC. U vindt meer van haar schrijven YogaJournal.com
waar ze een bijdrage online editor, en haar eigen blog, SpoiledYogi.com.

Deze post is een onderdeel van een 4-deel moederdag serie ‘ je weet dat Je een yoga-moeder en…" Lees de andere posts:

Top 10 Tekens die U Yogini Moeder (Van Harige of Menselijke Elfen) door Nancy Elzen

Verhalen van een Bochtige Mama: het Leven Op en naast de Mat als een Yoga Mutha door Sarah Wells Kohl

Peuter Hond door Toni Nagy