Als iemand die je leert yoga-leraren, ik ben altijd vroeg hoe ik mijn eigen asana praktijk. Ik antwoord meestal op dezelfde manier elke keer, "met mate en met rente." Ik realiseer me dat dat misschien niet de reactie die ze hoopten te horen. Vaak zijn gevolgd door andere vragen zoals, "Maar, wat stelt u de praktijk?", "Welke tijd van de dag denk je dat het beste oefenen?", of: "Voor hoe lang moet je oefenen?" Dan leg ik mezelf door te zeggen: "ik matig mijn praktijk van het wat, hoe en wanneer volgens wat ik laat in mijn dag."

De waarheid is, ik heb geprobeerd veel verschillende methoden. Voor het jaar oefende ik (asana ‘ op mijn mat op dezelfde tijd elke dag en volgde de dezelfde routine elke keer. Later volgde ik een praktijk speciaal voor elk seizoen is gebaseerd op een Ayurvedisch recept. Nadat ik verveeld met dat, heb ik geoefend staande vormt de eerste week terug buigt de tweede week, zittende houdingen met de derde week en omkeringen de laatste week van elke maand. Het was leuk, het proberen van verschillende methoden voor het bijhouden van mijn huidige praktijk; echter, uiteindelijk, geloof ik dat de integratie en de focus van mijn praktijk is ontstaan toen ik toegegeven aan de gevoelens van wat houdt mij geheel en ondersteunt alles wat ik kan worden vastgemaakt aan die dag.

Hier is een vraag die ik vraag mezelf elke dag: Wat is de wijsheid van deze dag proberen om mij te leren? Als ik weet dat ik het gaan om een zeer volledige dag, plan ik de tijd op mijn mat voor een ontspannen sessie. Als ik gespannen ben over het schrijven van een deadline heb ik de praktijk ondersteund voorover buigingen en omkeringen van alle soorten te kalmeren mijn zenuwstelsel en duidelijk in mijn gedachten. Als ik afgeleid, ik maak tijd vrij voor pranayama. Wetende dat ik een tool box van interessante houdingen, ademhaling en meditatie technieken die ik kan kiezen om meer balans aan mijn dag, en in sommige gevallen geneest een bepaalde plaats in mij, helpt mij op de huidige.

Als u weet dat u een goed gevoel wanneer je de praktijk Downward Facing Dog, dan is de staking van de pose als je niet het gevoel zo goed. Als je weet dat gaat op zijn kop wist je hoofd, dan is de staking van de pose wanneer je weinig duidelijkheid. Als u weet dat Warrior II helpt u op in je innerlijke kracht en moed, dan is de staking van de pose wanneer u angstig en klein. Het kan een pose of veel. Meestal is één houding die de veranderingen in uw binnenste omgeving, wakker wordt in je bewustzijn of kalmeert een vermoeide geest, zal verwekken een andere pose en met een andere.

Met een intentie om te groeien en verschillen met elkaar te verzoenen in mijn lichaam en geest, yoga is altijd interessant. En moderatie met alle dingen helpt mij bij het adres van mijn leven en yoga praktijk, zowel holistisch en verstandig.

Leeann Carey
www.leeanncareyyoga.com