clint-eastwoodAls dit waar ons bellen van Dirty Harry en onze dag! Het gerucht gaat, of als hij toegeeft in de nieuwe GQ, beruchte vent, Clint Eastwood geniet zelf wat yoga! (UPDATE: de Geruchten zijn waar. Hier is de GQ artikel, Clint is de Mens(ly yogi van het Jaar. scroll naar de onderzijde van deze post voor de volledige yoga-bits).

Tussen het pompen van ijzer en huilen over een overleden kaketoe (wie zijn deze interviewers toch?) het "symbool van de macho filmsterren" packs in een kleine, rustige tijd in meditatie:

…de Oscar-winnaar zegt dat, terwijl hij nog steeds pompen van ijzer, ook hij mediteert twee keer per dag.

"Het werkt geweldig," Eastwood zegt. "Omdat het geeft je een kans om je gedachten te verzamelen.

"Ik ben religieus over als ik aan het werk ben."

…en krijgt ook in sommige stretchin’:

"[In de avond ik een pomp, een ijzeren", zegt hij. "En ik strek.

"Soms is mijn vrouw (Dina] en ik ga op vakantie en ze wil een yoga-les, en Ziek zeggen: ‘Ja, ik neem het met je’."

Yeehaw! Het is bijna alsof je hoeft niet naar een watje gewoon omdat je yoga! Een grapje. Echt, als je denkt dat je verliest je macho man de status van het doen van een aantal pranayama en downdog wij u doorverwijzen naar dit citaat van de mannelijke man zelf:

"In deze wereld zijn er twee soorten mensen, mijn vriend. Mensen met geladen geweren, en degenen die het graven van yoga. U graaft."
Clint Eastwood
De Goede, De Slechte en De Yogi*

Je hoorde de man.

*niet een echte film, tenzij u de telling van de ene in onze dromen.

[bron]

UPDATE vervolg – Volledige yoga-bits hier:

Heeft u nog mediteren?
Twee keer per dag.

Hoe werkt dat voor je?
Het werkt geweldig. Omdat het geeft je een kans om je gedachten te verzamelen. Ik ben religieus over als ik aan het werk ben.

Dus hoe…
Ik visualiseer hele reeksen in de ochtend, voordat ik ga. Ik geloof in wat self-help je jezelf kunt geven, of je geloof in Boeddha of wat dan ook. Vroeger was ik veel meer een agnost. Ik ben niet echt een persoon van een georganiseerde religie. Maar ik ben nu veel meer tolerant ten opzichte van mensen die gelovig zijn, want ik kan zien waarom ze daar gekomen zijn. Ik kan meevoelen.

Dus meditatie met mij was het gewoon een zelfstandig ding. Ik doe dit bijna veertig jaar. Maar ik ga niet verkopen. Veel andere mensen vinden van betekenis op een andere wijze, schreeuwen in de straat of wat het ook is dat krijgt het voor u. Of het controleren van de meisjes. [lacht] Nee, ik ben verleden. Ik ben woonachtig in mijn staat van monogamie heel graag. Ik had nooit gedacht dat ik zou gaan, maar ik deed. Het voelt goed. Ik vind mezelf beter dan ik deed.

Zodat je nog steeds werken elke dag?
In de ochtend, ik sta meestal doen en elliptische stelsels. Ik probeer om dertig minuten aan. En dan, in de avond, zal ik pomp wat ijzer. En ik strek. Soms zijn mijn vrouw en ik op vakantie ga, en ze wil een yoga-les, en ik zal je zeggen, "Ja, ik neem het met je mee."