Jennifer Landmesser, Yoga in the Dark

Jennifer Landmesser met haar hulphond Frank. Yoga in het Donker

Tien jaar geleden Jennifer Landmesser het netvlies begon op mysterieuze wijze in verval. Na jaren van mislukte medische behandelingen en het verminderen van het gezichtsvermogen, een gluten-vrij dieet eindelijk geholpen te stoppen wat werd gediagnosticeerd als degeneratieve netvlies ziekte. Nu officieel blind, Landmesser, een voormalige adrenaline junkie, carrière, paramedisch en in het algemeen werkzame buitenlucht, heeft te maken had met een aantal grote veranderingen. Goede zaak dat er yoga.

"Ik kon niet leven dat leven niet meer," zei ze. "Het was mentaal en fysiek onmogelijk. Ik kon niet rijden, ik kon het niet doen van mijn werk. Mijn leven is niet langer gerelateerd aan een van die dingen.

"Dus moest ik opnieuw nadenken over wie en wat ik ben en wat mijn doel is. Ik wist dat ik was een genezer. Maar ik wist niet wat ik op dat moment moest doen."

Landmesser, 40, is nu een yoga leraar en leidt een klas in Aquarius Dromen holistic health center in Indialantic, Fla. evenals een workshop Yoga "in het Donker" waar de studenten gebruik van blinddoeken.

"Onze visie heeft de neiging om te krijgen in de manier waarop een heleboel als we yoga doen," Landmesser zegt. "We zien de persoon naast ons, we kijken naar die persoon, we concurreren met die persoon. En omdat die we uiteindelijk het ontbreekt veel van wat yoga daadwerkelijk kan ons brengen."

Onderricht en beoefenen van yoga Jennifer Landmesser is nu inspireren van anderen om te leven vervullen leven, ongeacht hun omstandigheden.

"Ik zal nooit een paramedicus weer, of station, of worden vertrouwd om te kiezen uit kleuren, maar ik kan leren van yoga. Ik kan anderen inspireren om nieuwe dingen te proberen, te herkennen aan hun unieke gaven en accepteren zichzelf zoals ze zijn. Omdat vele, vele, vele dingen zijn mogelijk."