Mijn naam is Angela Tucker en ik ben de regisseur/producent van een web-serie, genaamd Black Folk niet. Ten eerste, ik ben zwart. Misschien weten jullie het niet, dus laat me beginnen met mijn inleiding op die manier. Het kan voor u van belang zijn. Het kan niet. Maar ik dacht dat ik zou beginnen. Nu, voordat de tong en de wang titel van de serie maakt je bang, het punt is dat de zwarte folk van Alles DOEN. Echter, er is het idee dat er sommige dingen zijn die zwarte folk Doen en niet Doen. Door vragen te stellen mensen deze prikkelende vraag, een heleboel belangrijke dialoog plaatsvindt.

Onze laatste aflevering van het seizoen is Zwarte Folk geen Yoga Doen. Ik werd geïnspireerd om dit te doen aflevering voor een paar redenen.

Ik heb het beoefenen van yoga sinds de middelbare school. Zelfs voordat ik het wist was yoga genoemd, mijn docent drama van ons zonnegroet voor elke repetitie. Mijn hele leven kom ik terug naar yoga omdat, heel simpel, ik krijg een hoop van te maken. Ja het is een geweldige workout, maar dat gecentreerd voor 45 / 90 / 10 … hoeveel minuten per dag heeft een onbeschrijfelijke hoeveelheid rust in mijn leven.

Toen ik voor het eerst begon te oefenen, heb ik nauwelijks ooit zag een andere zwarte vrouwen in mijn lessen. Je kan de vraag stellen waarom het belangrijk is als andere zwarte mensen die yoga doen. Het kost veel kracht om deel te nemen aan een activiteit die andere mensen in uw raciale groep meestal niet deelnemen. Als u dat nog niet had deze ervaring, je hoeft het alleen maar op mijn woord te geloven.

Ik praat er met mijn paar zwarte vrienden die beoefende yoga en ze vertellen erover eens dat enkele zwarte mannen of vrouwen waren in hun klassen. Zelfs in de lessen door zwart leerkrachten, we waren altijd verbaasd door het gebrek aan diversiteit. Dit was een gesprek zou hebben met een andere, maar nooit in het openbaar. Ik had het gevoel dat de ideeën gebracht in dit gesprek kan het nuttig zijn om mensen van alle rassen, dus ik besloot te doen van een aflevering van de Zwarte Folk niet over yoga.

Toen heb ik deze gesprekken heb ik de mensen gevraagd of ze het eens zijn met de stelling "de Zwarte Folk geen Yoga Doen". Of was het antwoord ja of nee, ze moest zeggen, "Waarom?" Dat is het meest belangrijke vraag, "Waarom?"

Dit gesprek uitgelokt veel interessante ideeën en reacties. Ja, er zijn tal van studio ‘ s, vooral in stedelijke gebieden, gevuld met diverse klantenkring, maar een aantal mensen genoemd, is de marketing van yoga als iets voor de hogere klasse, witte vrouwen, als een reden dat houd de mensen uit de buurt die konden profiteren. Dit is in het bijzonder ironisch, omdat, zoals een van onze commentatoren zegt in de aflevering, yoga komt uit een geschiedenis van "super toegankelijkheid". Veel mensen vermelden dat hun liefde van bikram en hun zwarte beroemdheden die yoga doen, zoals Newark burgemeester Cory Booker en hip-hop mogul, Russell Simmons.

Vele fascinerende ideeën zijn opgegroeid in deze aflevering dus check it out. Mijn hoop als een media maker is het creëren van een dialoog. Wat er gebeurt is aan jou.

Als u wilt kijken naar de andere vijf afleveringen van de Zwarte Folk niet, check ze uit: blackfolkdont.com/pages/episodes/

Check out Erica Robinson ‘ s studio in Harlem, Asali Yoga: www.asaliyoga.com

Shout out naar Kula Yoga Project waar we filmden de gesprekken: www.kulayoga.com

Een fascinerend artikel in de Koppeling Tijdschrift over yoga in de zwarte gemeenschap: clutchmagonline.com/2010/08/namaste-yoga-in-the-black-community

De zwarte Folk niet op facebook